Advokátem Petra Voka

Advokátem Petra Voka https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163485/bmid_advokatem-petra-voka-163485.jpg 5 7 7

Úspěšný právník Mirek Borovička se právě vypracoval mezi elitu advokacie. Vděčí za to své intuici a šestému smyslu nic nepřehlédnout a vše patřičně využít. On své kauzy neprohrává. Je na vrcholu a hodlá se tam udržet. Bez varování a zdánlivě bez jakýchkoliv souvislostí je náhle přenesen v čase o čtyři sta let do minulosti. Ke dvoru jeho milosti pana Petra Voka z Rožmberka. Překvapeni a zaskočeni setkáním jsou oba. Borovička i Petr Vok. Zatímco Mirek začíná pátrat po důvodu své nechtěné cesty časem, Vok odmítá uvěřit tomu, že jeho hostem je člověk z budoucnosti. Borovička při tom zjišťuje, že právo a spravedlnost jsou zcela odlišné pojmy. Jsou si vzdálené a cizí napříč staletími. Skutečnou spravedlnost, má každý člověk ve svých rukou. Mirek Borovička a Petr Vok z Rožmberka. Navzdory tomu, že jsou naprosto rozdílní, mají i mnoho společného. Pro oba je zjištění pravdy naprostým zlomem. Nezávisle na sobě dojdou oba ke stejnému závěru. Nic na tomto světě se neděje nahodile a bez příčiny.... celý text

Přidat komentář

zuzka1973
11.07.2013 5 z 5

Konečně mám chvilku i já přidat svých pár slov k této knize... Jsem pyšná, že jsem směla nahlédnout "pod pokličku" příběhu ještě v době, kdy vznikal... Už tehdy mi něco říkalo, že to bude skvělá kniha. A nemýlila jsem se, po přečtení musím říct, že je přímo vynikající.
Líbí se mi autorův plynulý styl, v němž se čtenář neztrácí, protože vše krásně a nenásilně logicky plyne s naprostou přirozeností...
Konec je originální a oceňuji to, že až do poslední chvíle zůstává pointa v tajnosti, vše se čtenář dozví ve správně načasované chvíli.
Děj je příjemně v humorném duchu odlehčován, ale zároveň to působí přirozeně, což je pro čtenáře veliké plus.
Autorův styl se mi velice zamlouvá a pokud vyjdou i další díly, budu moc ráda...
Ještě jedna věc mě mile překvapila - některá popisovaná místa znám a díky Jindřichově skvělému popisnému vyjadřování jsem při čtení měla v hlavě zcela jasný obraz té části děje. Za to veliký dík, tohle mám na knihách nejraději.
Jindřichovi přeju do budoucna plno inspirace a na další díl se moc těším!

Zapihe
01.06.2013 5 z 5

Autor je rozený vypravěč. Text jeho románu se obešel bez zbytečných "kudrlinek" a zdlouhavých popisů, brzy mě vtáhnul do děje, má spád, napětí, laskavý humor. Škoda jen, že autor nezačal publikovat již dříve! Ale o to víc se moc těším na další pokračování. Vřele doporučuji tuto knihu k přečtení.


mirusa
30.05.2013 5 z 5

Velmi pěkné a zajímavé čtení. Těšíme se na další díly. Doporučuji zakoupení té to knihy.

andec
21.05.2013 4 z 5

Nečekaně dobré čtení - od knížky jsem příliš neočekávala a také mi chvíli trvalo než jsem se začetla. Zhruba od 3. kapitoly nabral příběh jasnější obrysy a naopak se nedalo odtrhnout. Místy sice od příběhu "zdržují" delší popisné pasáže, ale člověk se z nich aspoň ledacos dozví - např. jak to vlastně bylo s Luciferem ;-) Každopádně jde o zajímavý, ojedinělý a čtivě podaný námět. Dle autora se jedná o první díl trilogie, takže už se moc těším na další!