Adrenalín

Adrenalín https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524225/bmid_adrenalin-652b01425527c.jpg 4 27 4

Vyrastal v nájomnom byte na najchudobnejšom predmestí švédskeho mesta Malmö, ako syn imigrantov z Juhoslávie. Jeho otec bol moslim, ktorého bosnianska dedina bola etnicky vyhladená; jeho matka bola chorvátska katolíčka. Bolo to manželstvo z rozumu, ktoré sa skončilo, keď mal Zlatan dva roky. Jeho detstvo bolo poznačené častými rodičovskými hádkami a nadmerným pitím. Zlatan si uvedomoval, že je „malý chlapec s veľkým nosom a vadou reči“. Medzi svojimi rovesníkmi získaval postavenie ako pouličný bitkár a zlodej bicyklov. Až neskôr ako futbalista. Riaditeľa školy ktorú navštevoval, nedávno požiadali, aby opísal ako si na neho spomína: „Som na tejto škole 33 rokov,“ povedal, „a Zlatan je určite v prvej päťke najneposlušnejších žiakov, akých sme kedy mali. Bol najhorším chlapcom, prototypom dieťaťa, ktoré skončí vo vážnych problémoch.“ Zlatan má tendenciu súhlasiť. Keď sa ho opýtali, čo by robil, keby nezarábal 250 000 libier týždenne, jeho prvá myšlienka je „bol by zo mňa zločinec“.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

Adrenalin: My untold story , 2022


více info...

Přidat komentář

MildeZ
26.12.2023 5 z 5

Ibra je frajer v dobrém slova smyslu a druhý (doplňující...) díl zaujmul a pobavil ;-)

Venda32
25.06.2023 5 z 5

Výborné sepsána kniha. Oproti první knížce je Ibra trošku více nad věcí. Přesto se častokrát pousmějete nad jeho poznámkami směřujícím k jeho dokonalosti. Jen tak, mimo řeč... :-). Ale kdo čte knihu o Ibrovi, ví do čeho jde a bude se jistě náležitě bavit.


koci.utd
10.04.2023 4 z 5

Zlatan se nestal fotbalovou ikonou jen proto, že je výjimečný hráč, ale také kvůli svému vystupování. Někteří jej milují, druzí nenávidí, ale nikoho nenechá v klidu. A přesně v takovém duchu se nese celá kniha. Mě osobně víc bavil první díl, který byl komplexnější, ucelenější, přinesl víc informací a hlavně působil kompaktně.
Ale i tak, pro fotbalové fanoušky je to "must read" záležitost.

snílkařka
08.01.2023 4 z 5

Prostě mluví Ibra tak čti a poslouchej :⁠-⁠).

Štítky knihy

fotbalisté

Autoři knihy

Zlatan Ibrahimović
švédská, 1981
Luigi Garlando
italská, 1962