Adibas

Adibas https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277616/bmid_adibas-zi2-277616.jpg 1 17 12

Válka mezi Ruskem a Gruzií je v plném proudu. Ruští vojáci obklíčili Tbilisi. Ale několik mladých hipsterů z Tbilisi válka za humny vůbec nezajímá. Vytvářejí si svou vlastní realitu složenou z nevázaného sexu, dostupných drog a muziky z iPodu. Válku znají jen z internetu, rádia a televize. Nevnímají každodenní realitu kolem sebe – realitu plnou bídy a utrpení. Žijí ve své falešné realitě.... celý text

Romány
Vydáno: , Omega
více info...

Přidat komentář

Ginosaji
01.09.2020 odpad!

První dvě nebo tři povídky jsem měla pocit, že tohle bude po literatuře české moderny příjemný oddych. Víc jsem se snad zmýlit nemohla. Z odpočinkové literatury o ničem, která se ovšem ale pořád dala číst, se vyklubala směska keců bez minimální výpovědní hodnoty. Od relativně ucházejícího začátku to šlo do háje. Nechápu, že se něco takového vůbec dostalo na český trh. Trefnější název by byl snad "Zazův nemravný deníček".

grimik
26.05.2020 odpad!

Je mi líto nepřečtených knih a tak čas od času přečtu i to, co mi přistane v ruce omylem. Jako třeba tato kniha, kterou mi přibalili do objednávky jako dárek zdarma. Zkusil jsem to, ale jde o absolutně nečitelný brak. Snůška vůbec spolu nesouvisejících kapitol o ničem. Kniha plná sexismu, sexu, pojetí žen jako kusu masa, chlastu a fetu. Je to blábol, pro který je škoda sebemenšího kousku papíru.


Ginosaji
21.04.2020 odpad!

Jak si to tak pročítám, přemýšlím, zda mi stála i za těch hloupých 9 korun..

Aljaška__
23.03.2020

Nevadí mi sprosta slova, nebo zpusob jak je popsany sex, drogy... ale ta kniha je absolutne o nicem, ma pouze 150 stranek a ja jsem ji ani nedocetla.. nejhorsi kniha kterou kdy nakladatelstvi omega vydalo :D
Jeste ze me stala jen 30 kc

Zania
28.02.2020 odpad!

Tohle ani nejde komentovat..zbytečně vyhozené peníze.

chaera
13.10.2019 1 z 5

Jedinými klady na této knize je délka a pěkná obálka, jinak je to hrůza, u které nechápu, jak ji kdokoliv mohl napsat a ještě ke všemu vydat. Špatný styl psaní, špatný nápad a nesmyslné povídky s rádoby hlubokou myšlenkou. Rozhodně nemůžu nikomu doporučit, 1 hvězdičku dávám pouze proto, že nechci hodnotit knihy jako odpad. Škoda papíru. 0.5/5

Alena_S
12.02.2019 1 z 5

"Katastrofický horoskop" zprostředka je best-of. Zbytek jde shrnout do "Koukej, koho jsem všechno klátil, a těch filmů, co znám!" V pozadí bombardování, toho si nevšímejte. Jinak jen čuňárny, drogy, chyby, překlepy, a ještě jednou dokola.
Doporučit lze pouze zájemcům o přehled módních značek a orálních dovedností gruzínských dívek.

miuk
29.06.2018 1 z 5

Přečteno, ale smysl mi nějak uniká? Průvodce pro socky, co rádi vystavují značky?

Limonadovyjoe
16.09.2017 odpad!

No kniha má 2 pozitiva: první je, že je tenká (150 stran.) a druhá je ta, že mě ve slevě vyšla jen na 100ku - více bych za ni nedala. Kniha nemá víceméně žádný příběh, jde jen o úryvky z jednotlivých dnů pár hipsterů jejichž základem života jsou dobré jídlo, zevling, sex a občas drogy, to vše promícháno zpravodajstvím z rádia, kterou část Tbilisi zase bombadovali.. Pro ty, kteří netuší jak moc důležité jsou pro život Mac, Calvin Klein, či Hermés, je kniha ztrátou času. Knihu jsem odložila po 130 stranách, a myslím že o nic nepřijdu.

marketa262
12.01.2017 1 z 5

V životě jsem snad nečetla knihu, která by mě tak moc nebavila. Ke čtení jsem se musela nutit a když jsem ji za měsíc konečně dočetla, vlastně jsem ani nevěděla, co se tam dělo...

TerkaM
03.11.2016 odpad!

Panebože, co to je za - omluvte to slovo - hovadinu? Dál než za polovinu se prostě nedostanu, ta kniha je prostě o ničem. Chtěla jsem jí dát ještě šanci a přečíst alespoň sto stránek, končím na 97. Šmitec. Tohle nemá smysl. Důrazně nedoporučuji.

Steew
22.09.2016 1 z 5

Tak buďto jsem fakt dement a nepochopil jsem co má tahle kniha znamenat nebo je to fakt kravina. Slovo "kunda" spisovatel (překladatel) používá snad častěji než Zeman. Čitelné to je jen, že to je tak krátké. Teď jsem tu knížku dočetl a vlastně nevím co jsem četl. Jediné jméno nějaké postavy co si pamatuji je "Bobo" a to z toho důvodu, že má fakt velký kozy. Možná je to účel číst o šukání - nevím o čem - šukání - a sem tam se mihnou nějaké útržky z rádia, televize o bombardování a vojácích, které jsou snad pro příběh naprosto irelevantní. 1 hvězdu snad dávám jen za to, že se to má tvářit jako protiválečná kniha. Přečteno asi za 4 hodiny.

Autorovy knížky

Zaza Burchuladze
gruzínská, 1973
2016  27%Adibas