AB ORIGINE

AB ORIGINE https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330790/bmid_ab-origine-wtI-330790.jpg 4 11 5

Neobvyklý a napínavý příběh ze světa, ve kterém mizí z temných lesů děti, v záblescích světla celé vesnice a z lidské paměti i měsíce života. Ze světa, kde lidé nejsou vždy tím, kým se zdají být, a kde o vašem osudu rozhoduje někdo úplně jiný než vy. Povědomé? Nejspíš ano. Je to totiž náš svět a v něm se vše opakuje stále dokola, od začátku. Příliš kruté? Možná. A možná je to nezbytné. S pouhým klackem v ruce nemůžete zničit svět a všechno ostatní nám vzali. Jako pokaždé.... celý text

Přidat komentář

Pollyester
31.07.2022 5 z 5

Úplně náhodně sem v knihovně sáhla po této knížce ,pak sem zjistila že mi jde do výzvy ,paráda. Jestli bude pokračování ráda si je přečtu i jentak. Ani bych neřekla že jde o scifi, teda záleží na tom v jakým světě kdo žije (s nadsázkou?!) ,není tak nereálné si představit že tohle přesně se někde tady na zemi nedělo třeba i v posledních 50ti letech.

roso.mak
10.03.2022 5 z 5

Skvělá a napínavá kniha se sympatickými hrdiny kterou zhltnete na posezení, abyste pak zjistili, že přestože kniha má poměrně uspokojivý závěr, tak je myšlená jako první díl série. A čert ví zda bude někdy další díl...


Plavkyně
19.07.2018 4 z 5

Příběh by s drobnými úpravami velmi dobře obstál i bez nepříliš výrazné sci-fi vrstvy. Alespoň pro mne je tato kniha hlavně o tom, čeho všeho (v dobrém i špatném smyslu) je člověk schopen, i když má k dispozici jen klacek.

martinmucha
15.05.2018 5 z 5

Mysteriózní kniha s nezvyklým pozadím. Je to docela klasický příběh zasazený do ne úplně obvyklého prostředí. Nejdříve jsem si myslel, že anotace upozorňující na post-apokalyptický román je dost zavádějící. Když se ale nad zvláštnostmi v příběhu čtenář hlouběji zamyslí, zjistí, že ten popis vlastně může být docela trefný...

Příběh plný dobrodružství, víry a lásky, to jsou známky dobré zápletky. Zpočátku jsem měl problém se do knihy hlouběji ponořit, později ale nabrala rychlejší spád. Asi znáte ten pocit, kdy se od knihy nemůžete odtrhnout :)

Postav je v knize větší množství a každá z těch důležitějších dostává relativně velký prostor pro vykreslení charakteru, přesto jsou některé trochu ploché. Už od začátku je jasné, kdo bude klaďas a kdo záporák, to ale nic nemění na tom, že některé vám zřejmě přirostou k srdci.

Začátek i konec knihy zůstává zahalen rouškou tajemství. Což ale může naznačovat i to, že by mohl být i druhý díl :)

Doporučuji tuhle knihu i v angličtině, skvěle se čte i středně pokročilým angličtinářům.

PetraBery
09.05.2017 4 z 5

Kniha, která mne v knihovně zaujala obálkou a anotací. A nebylo to vůbec zlé. Jednotlivé kratší kapitoly vyprávěné různými osobami ubíhaly ani nevím jak. Vigo a Keret jako ti "jiní" se mi moc líbili, stejně tak jejich matky. Otevřený konec dává prostor pro případné další pokračování, které jestli bude, tak si ráda přečtu.