A v ní stín

A v ní stín https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396239/bmid_a-v-ni-stin-o6s-396239.jpg 4 38 10

Kdo by se nechtěl stát legendou? Třeba Lilit. Druhorozené princezny se sice trůn netýká, přesto musí čelit dvorským intrikám, úkladům o život i vrtochům šílené matky. Když Lilit uprchne se svým milým ze země a narodí se jí děti, zdá se, že konečně našla štěstí. Ale osud jí chystá jednu krutou ránu za druhou – a žádná z nich není náhoda. Za jejím utrpením stojí dávná legenda o ženě vládnoucí smrti. Lilit se vydává na cestu, na níž se musí střetnout nejen s prastarou hrozbou, usilující o zkázu světa, ale také porazit stín dřímající hluboko v ní. Suverénní český románový debut, který se vám zaryje pod kůži.... celý text

Přidat komentář

chobot
08.12.2022 5 z 5

Kniha je super. Četl jsem mnohem horší fantasy od známějších jmen. Příběh odsýpá, čtenář se těší na každou další stránku. Lehce pochopitelný svět, zajímavé zvraty a až na ten konec, kdy se ve světě koní a mečů objeví záhadné létající vejce a poměrně rychlý závěr moc pěkná jednohubka.

KTera
20.06.2021 5 z 5

Čtivá kniha, s ponurým příběhem ale úžasným různorodým světem a různorodými postavami. Ráda bych si přečetla další příběhy z tohoto světa. Krásná obálka.


Karma011
02.05.2020 3 z 5

Mně se to hodně líbilo... Hlavně styl, jakým kniha byla psaná. Myslím, že autorka talent má. Jen to chtělo víc stránek. Víc propracovat celý příběh a bylo by to perfektní.

Kakiko
22.04.2019 1 z 5

Četla jsem daleko lepší prvotiny a tuhle nepovažuji bohužel ani za dobrou. Svižný děj jsem na začátku celkem uvítala, líbilo se mi, že vše rychle utíká, ale postupně mě to omrzelo. Knize by spíše prospělo, kdyby byla delší a propracovanější než takhle osekaná. Za mě zklamání.

Alena_S
27.03.2019 4 z 5

Panejo. Po čertech ponurý svět i na českou fantastiku. Vidím tu stížnosti, že bylo málo času na postavy, ale snad bych ani netoužila po tom, prožívat to ještě víc :-) ...to je u mě kompliment.
Nedoporučila bych jako oddychovku na pláž, leda by vám bylo fakt moc vedro. :-) Spíš jako balzám po nějakém přeslazeném čtivu, nebo příliš dlouhém pobytu mezi optimisty.

zluk
27.03.2019 2 z 5

Autorka je poměrně zdatná ve vytváření obrazů, ale nikoliv v předávání pocitů. Postavy jsou takové umělé. Jako, jakože, ale ne živé, nepůsobí věrohodně, tudíž se do nich špatně vžívá. Jinak je to další ichformová jednohubka do přebujelé řady ichformových jednohubek, kterými si člověk vypláchne hlavu a další den o tom neví. Snadno se to čte, snadno zapomene.

KydlochMoris
16.02.2019 3 z 5

Jak už tady bylo řečeno, velmi čtivá kniha, zajímavé téma. Opravdu to mohlo být propracovanější. Těšila jsem se, čtu a najednou konec... Snažila jsem se víc vžít do postav, ale bohužel tam na to není prostor... Pokud bude další kniha od autorky, rozhodně si ji ale přečtu!

Dragell
29.01.2019 3 z 5

Taková svižná a originální jednohubka, která zamíří do tématiky nekromancie, nebojí se ani smrti, mučení, ale třeba i sexu. Projdeme několika odlišnými kulturami, zažijeme jejich svátky a to vše se silnou hlavní hrdinkou. Celá kniha zaznamenává důležité body napříč životem Lilit, možná až příliš rychle, protože si čtenář nestihne vytvořit nějaké to pouto s postavami. I přesto je tento autorčin první počin hodný pozornosti.

Eslem
19.01.2019 3 z 5

Čtivý příběh odvyprávěný silnou a nevšední hrdinkou, se kterou se autorka opravdu vůbec nemazlí. Líbila se mi především zajímavě zpracovaná koňská magie, naopak od tvrze fanatiků jsem čekala trošku víc. Jako debut určitě velmi slibné a mohlo být ještě lepší, kdyby mi kniha nepřišla trochu odbytá - snad příliš rychle a uspěchaně napsaná.

martina1199
10.01.2019 2 z 5

Na knihu jsem se moc těšila a při celkovém hodnocení jsem byla spokojená. I když mě překvapilo, jak je útlá. Příběh o Lilit se čte skoro sám, nejen kvůli počtu stran, ale hlavně kvůli jeho originalitě. A to nejen světa samotného, ale i děje konkrétně. Párkrát mrknete a už jste na konci. Přesto jsem měla pocit, že příběhu něco chybí. Preferuji spíš postupné budování příběhu i vztahů, a v této knize mi oboje přišlo spíš zkratkovité. A přiznávám, že mě trochu zklamal i konec příběhu.

Štítky knihy

česká fantasy dark fantasy fantasy

Autorovy knížky

2018  72%A v ní stín

Kniha A v ní stín je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce63x
Chystám se číst29x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x