...a postarej se o Elišku

...a postarej se o Elišku https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133701/mid_a-postarej-se-o-elisku-QGc-133701.jpg 4 50 21

Laura je svobodná matka, která se živí jako překladatelka, a celý její svět se točí kolem pětileté dcery Elišky. Životem jdou spolu v báječné pohodě, až jednoho dne zasáhne osud. Laura je nevyléčitelně nemocná a ví, že jí zbývá jen pár měsíců života... Lauřina nejlepší přítelkyně se jmenuje Adéla, je chytrá, hezká, schopná novinářka a právě stojí na prahu manželství. Laura věří, že jestli se někdo - a to už brzy - dokáže postarat o Elišku, pak je to právě Adéla, ale musí k tomu v sobě najít sílu. Čas nelítostně ukrajuje týden po týdnu, Laura ví, že na svoji kamarádku nemůže naléhat, a Adéla cítí, že stojí před životním rozhodnutím. A pětiletá holčička? Napětí visící ve vzduchu s dětskou bezelstností nevnímá. Přitom se už kolem ní rozběhla hra o její budoucnost s hlavní a jedinou otázkou: Kdo se postará o Elišku? Lucie Müllerová, jedna z autorek knižního hitu My, sex a podpatky, vypráví příběh o síle mateřské lásky s mimořádnou empatií. Jako publicistka, která se zabývá mezilidskými vztahy a osudy žen v mezních životních situacích, má ostatně s podobnými tématy přímé zkušenosti. Osudy hrdinek románu ...a postarej se o Elišku jsou založeny na skutečných událostech.... celý text

Přidat komentář

Ála1968
22.10.2020 4 z 5

Hodně smutný příběh Adély a její dcerky Elišky,kdy Adéle diagnostikují rakovinu slinivky břišní.Nejdůležitější pro ni je,kdo se o její dcerku postará,až zemře.Je pravda,že poslední kapitoly mám hodně rozmazané a stránky mokré.Je to velmi dojemný příběh,jen mi to připomnělo knihu Děvčátko.Musím přiznat,že ta byla více rozpracovaná a víc se mi líbila.

Ctenar1202
28.09.2020 5 z 5

Věděla jsem, že to bude smutné čtení, ale že prořvu posledních 20 stran tak, že budu mít rozmazaná písmenka a mokrý stránky, to jsem nečekala. Neuvěřitelně silný příběh mámy, které zjistí rakovinu slinivky a bohužel vyhlídky nejsou vůbec hezké. Snaží se tedy co nejlépe zabezpečit budoucnost své pětileté dcery.


vladka321
13.08.2020 3 z 5

Příběh, který dokonale hraje na naši představivost. Každý máme strach z toho prostě nebýt. Co to znamená, jak dokážeme toto vstřebat a lze se s tímto ortelem vůbec smířit? Co značí dát vše do pořádku a uspořádat si své věci? Příběh dokonale rozehraje strunu strachu, soucitu i beznaděje. Jednoduché emoční vyprávění, které nikoho nenechá v klidu.

kykiryki28
16.03.2020 3 z 5

A POSTAREJ SE O ELIŠKU jsem četla asi před 4 lety, kdy jsem ještě chodila na střední školu. Zaujala mě v knihovně, tak jsem si ji tehdy půjčila. Při čtení mi přišla hrozně smutná a depresivní. Moc se mi tenkrát nelíbila. Jsem si ale jistá, že bych dnes měla jiný názor...

Marcik7
10.02.2020 4 z 5

Velmi smutný příběh, uvěřitelně napsaný, konec jsem viděla přes slzy...

lucie2371
17.12.2019 5 z 5

Hrozně smutný příběh :( Nepřála bych nikomu aby si tohle musel zažít...a upřímně si nedovedu představit jaké to je. Nevím jak bych zvládala představu, že už nikdy své dítě neuvidím ale hlavně, že ono neuvidí mě :(

Richisa
30.06.2019 4 z 5

Jedna z knih, u kterých není možné řešit formu, pouze obsah. Po stránce literární se opravdu nejedná o žádný skvost, ale jako matce malých dětí mi při čtení opravdu nebylo vůbec dobře...

Příběh je jednoduchý, ale dobře mířený.

A ještě jedna věc mi velmi vadila. Suprčupr matka samoživitelka a otec naprosto neschopný postarat se o dítě - V dnešní době hojně prezentovaný, ale dle mého názoru pro společnost velmi nevhodný vzor...

LuckyZ
22.11.2017 5 z 5

Krásná knížka , i když smutná o tom, co se může přihodit každému, ale nikdo tomu nevěří. Doporučuju určitě k přečtení, zvláště v dnešní době, kdy se více ukazují případy, že pojišťovna neplatí lidem efektivní léčbu.

sabca
14.08.2017 5 z 5

Na knihu jsem náhodou narazila v knihovně ve Františkových Lázních. Byla smutná. Problém jak zajistit kdo se postará malé dítě když umírám na zákeřnou nemoc.

Olivie11
25.10.2016 5 z 5

Krásná kniha plná smutku.Na konci knihy jsem přes slzy neviděla.

mija.chalka
03.08.2016 5 z 5

Hodně silný příběh na pár stránkách.

Šánka
24.07.2016 4 z 5

Pár stránek plných emocí, to je tato útlá knížka,....... život nerozdává vždy spravedlivě.

Damato
15.07.2016 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla v autobuse při dlouhé cestě domů a brečela jsem , jak když mi v dětství ukradli na pískovišti hračku. Normálně mě padaly slzy do knížky, ani jsem je neotírala z očí. Ten konec, když se spolu baví matka s dcerou a dcera pochopí oč jde je snad nezapomenutelný a děsivý a přitom nádherný.

Mišulenka
14.06.2016 3 z 5

Z literárního hlediska nechci knihu hodnotit, protože bych byla asi hodně zlá. Prostě a jednoduše toto nemá s literaturou nic moc společného. Tématicky je však kniha přízračně děsivá, i přes přehršel patosu, životní situace obou žen je nezáviděníhodná a smutná.

Aleh
24.05.2016 5 z 5

Velmi dojemný příběh.... Mladá maminka Laura stojí téměř ze dne na den bez varování tváří tvář smrti, její život je v troskách, sil kvapem ubývá a Laura zcela pragmaticky řeší, kdo se postará o její malou dceru Elišku. Nešlo se od toho odtrhnout... Co víc k tomu napsat, jen slova nestačí. Přečtěte si tento příběh plný emocí o ženě, kterou život opravdu nešetřil.

bookcase
22.06.2015 4 z 5

oč tenčí knížka, o to větší emoce.

Šárka5875
17.05.2015 5 z 5

Útlounká kniha, ukrývající velmi emotivní děj. Příběh je vyprávěný z pohledů dvou žen, nevyléčitelně nemocné Laury a její nejlepší kamarádky Adély. Z knihy mi bylo opravdu hodně smutno, po dlouhé době jsem si i při čtení pobrečela.

Leniiis
13.03.2015 5 z 5

Mazec. Vůbec nevím proč takový knížky čtu, když pak z nich mám divnej pocit a brečím u toho. Knížka plná emocí, nejednou jsem při čtení zamačkávala slzu.

kroftik
30.06.2014 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale skvělé také ne. Souhlasím, že je příběh plochý a neubránila jsem se pocitu, že ho autorce prostě nevěřím. Myslím, že kdyby byl podle skutečnosti (nikde jsem se nedočeta, že by tomu tak bylo), byl by napsaný a vyzněl by úplně jinak. Takhle ve mně zanechal absolutně nulovou odezvu. Možná si budu pamatovat, že jsem si knížku pořídila za 29,- v Levných knihách...

simonabr
01.06.2014 3 z 5

Příběh mi přišel dost jednoduchý a prvoplánový, hrající na ženské city, celou dobu jen jaksi klouzal po povrchu, nešel vůbec do hloubky v pocitech či prožitcích hrdinů, konec byl od začátku zcela jasný, takže taky žádné překvapení.
Přečtěte si Než odejdu navždy, to je opravdu ze života, o životě a hlavně o boji se smrtelnou nemocí.