A co s tím má společnýho láska?

A co s tím má společnýho láska? https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246303/mid_a-co-s-tim-ma-spolecnyho-laska-246303.jpg 3 37 37

V životě se vám prý věci nepřihodí dvakrát stejně! Tak to je tedy pěkná hloupost. Julianě je třicet a právě se snaží něco v životě změnit. Ve chvíli, kdy se pokouší ukončit první, nepříliš vydařené manželství, potkává osudového muže svého života. Z bouřlivého vztahu odchází se zlomeným srdcem, ale bohatší o odhodlání a s vědomím, že když chce člověk něco dokázat a změnit, musí se spolehnout hlavně sám na sebe. Když je Julianě padesát, vůbec se jí ta číslice nelíbí. Po dvaceti letech ve druhém, docela vydařeném manželství začíná mít pocit, že už propásla poslední šanci na lásku. A tehdy potkává svého osudového muže podruhé. Pod vlivem nově nalezeného citu začíná Juliana uvažovat o tom, jak máme žít svůj život, abychom před nebeskou bránou nestáli s pocitem, že jsme ho celý prošvihli. Dokáže se ale tentokrát poprat se zničující láskou lépe než napoprvé? Nebo se opravdu věcí dějí dvakrát stejně a celé to dobrodružství bude zase jen naprostá katastrofa?... celý text

Přidat komentář

JancaMia
30.09.2020 2 z 5

sarkastické zpovídání se "o vlastních" vztazích ... takovej průměr

Ála1968
01.04.2020 1 z 5

Kniha mě ničím nenadchla.Přestože jsem se hodně snažila knihu dočíst,byla jsem zklamaná.


medlovice
16.12.2018 5 z 5

Příjemné překvapení !
Původně jsem knihu jen tak chytila do ruky, že si ji přečtu mezi pečením lineckého , ale děj mě tak strhnul, že jsem pečení odložila a vychutnávala jsem si čtení . Příběh Juliany je takový normální život , jako když si sednu s kamarádkou a povídáme si co život dal a vzal. Dějová linka vyprávějící o babičce Haničce byla úchvatná , rodinné svazky, poutavé nahlédnutí do minulosti a občas se něco nepovedlo. Hodně vět bych použila jako citáty a tak si jeden neodpustím. " V životě je to jako v kulečníku . Někteří lidé se vás dotknou a popostrčí vás úplně jiným směrem a pak jen spadnou do toho košíku pod stolem . Některé koule na stůl vracejí . Jiné jsou uloženy stranou a čekají na další hru."

Lejdus
18.07.2018 4 z 5

Povídání ze života. Líbila se mi propletenost vztahů - jak je i přes své životní nesnáze hlavní hrdinka pozitivní, snaží se řešit problémy.. Pobavila jsem se a oblíbila si některé pasáže, které přesně vystihují život takový jaký je.

helča5
07.05.2018 5 z 5

kniha o životě ženy,která si postupně uvědomuje,co je láska,prožívá svůj život,jako každá z nás,jen té nevěry tam mohlo být méně

whiolet
28.02.2018 3 z 5

Druhý díl se mi líbil o dost víc.
Ten první je takový "neurazí, nenadchne"
Knihu jsem přečetla během jednoho dne, bylo to nenáročné čtení.

Danafantom
13.12.2017

Půjčeno namátkou v knihovně. Po stránkách čtení jsemji však odložila. Připadala mi taková zahořklá.

Lenka.Vílka
03.11.2015 2 z 5

Zaujal mě obsah, komentáře na DK, obálka byla taky zajímavá. Přeskočila jsem fakt, že se jedná o českou autorku a začala číst. První dojem? Nic moc. První strana první kapitoly byla sotva k přečtení, protože jsem měla z knihovny půjčený zmetkový kousek. Takže mi spadl kámen ze srdce, ale potom přišel problém větší, než ta první strana. Celá kniha. Nebavila jsem se. Vlastně jsem se nudila. Paradoxem přesto je, že jsem nečetla špatný příběh ve špatném provedení (proto hodnotím jak hodnotím), jenom ne pro tuhle (mě) holku. České autorky podobných žánru prostě nejsou pro mě. Už to asi víc nebudu zkoušet a pokoušet...

Šánka
20.10.2015 4 z 5

Chytrá, vtipná knížka o životě, vztazích, lásce. Bavila mě a místy i rozesmála. Hlavní hrdinka je v ní zachycena velmi reálně, bez příkras, tak, jak to ve skutečném životě bývá a v knize se dá najít spousta zajímavých postřehů.
Povedená prvotina, a ráda bych si od autorky ještě někdy něco přečetla, docela mě optimisticky naladila.

jasmína
24.08.2015 1 z 5

Děná kniha. Začátek byl nadějný, ale bohužel pak se naděje čtivé knihy ztratila......

amysa
21.08.2015 4 z 5

Příjemná, svěží jednohubka ze života, ideální čtení na léto. Životní příběhy kolem nás jsou většinou stále stejné a opakovatelné a tak řada autorů ženských románů přidává těžší kalibr až na hranici uvěřitelnosti a to mě osobně spíš odrazuje, dráždí a začínám se jim tak trochu vyhýbat. Jsem moc ráda, že Anna Tůmová svou prvotinu pojala naprosto jinak a myslím si, že se jí to povedlo. Příběh sestavila z různých životních střípků svých přítelkyň, kamarádek a možná, že i ze sebe samé.... ale hlavně je vyprávěn s lehkostí, nadhledem a s vtipem a to je to, co mě na téhle knížce zaujalo a bavilo. Milovnicím ženských románků ze současnosti mohu tuto novelu jedině doporučit, věřím, že i vás tato česká autorka zaujme:-)

Peace
20.06.2015 3 z 5

"Existují dva druhy chlapů - parchanti, kteří tě utýrají, a hodný kluci, kteří tě unudí!"

Kniha ze života a o životě. Kniha nebyla špatná, jako oddechovka je dobrou volbou, ale byly chvíle, kdy mě příběh moc nebavil. Ženy, které se zamilují do hajzlíka a čekají, že s ním zažijí nebe na zemi nechápu a chápat vlastně ani nechci.
Ale abych jen nehanila - v knize se občas vyskytly zajímavé životní myšlenky ;o)

magnolia
03.06.2015 4 z 5

Román pro ženy, který se četl velmi dobře. Je to pestré vyprávění, docela překvapivé a nepředvídatelné, ale přitom uvěřitelné (když si tak vybavím, co se dnes pro ženy píše). Sympatický je přítomný optimismus a to, že hrdinka přiznává prohry i poklesky, je upřímná. Hezký je vložený příběh o její babičce - a sama Juliána je v průběhu děje matkou i babičkou, kamarádkou, manželkou i milenkou. Celou dobu je především svobodomyslnou a současnou ženou. Doporučuji.

JanaDor
30.04.2015 4 z 5

Český román, kterým se autorka představuje, vstoupil na knižní molo s elegancí, ladně a bez škobrtnutí. Byla jsem na něj velmi zvědavá a tím jak se mi předvedl ze všech stran jsem spokojená. Jsou to hezky poskládané šaty z písmenek ve vzhledu znění lásky a spokojenosti. Hlavní hrdinka se tu prezentuje jako úspěšná žena, které v soukromém životě stále něco chybí a hledá, zkouší a hledá.
Styl autorky se mi líbil. Román z českého prostředí, který se z větší části odehrává v současnosti, je dobrá volba pro chvíle oddychu. Pokud nad ní přemýšlíte, jděte do ní. Není to slaďárna, ani depresárna. Je to živoťárna.

Autorovy další knížky

Anna Tůmová
česká, 1961
2015  65%A co s tím má společnýho láska?
2016  51%Miluju tě jak svý boty