90 minút v nebi

90 minút v nebi
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101025/90-minut-v-nebi.jpg 4 23 23

Išiel som asi osemdesiatkou, pretože som to tam nepoznal. V aute bolo chladno, a tak som mal schúlené ramená. Kvôli vetru sa človeku zdalo, že je ešte chladnejšie ako v skutočnosti. Vytrvalý dážď sa zmenil na prietrž mračien. Kiežby som už bol v Alvine! Asi o 11:45, krátko predtým, ako som mal prejsť východným koncom mosta, čelne do mňa narazil americký kamión, keď sa vyhýbal cez stredovú čiaru. Zomrel som osemnásteho januára 1989. O niekoľko minút sa na miesto nehody dostali záchranári. Keď mi nenahmatali pulz, vyhlásili ma za mŕtveho. Prikryli ma plachtou, aby som neupútaval pozornosť okoloidúcich, kým oni budú prezerať zranenia ostatných. Ich prítomnosť som nevnímal, ani nikoho okolo seba. Keď som zomrel, nešiel som cez dlhý, tmavý tunel. Nevnímal som, že by som sa strácal, ani som sa nevracal späť. Nemal som pocit, že by sa moje telo prenášalo do svetla. Nepočul som hlasy, ktoré by na mňa volali ani nič podobné. Pamätal som si pohľad na most a na dážď, a zrazu ma obklopilo svetlo, také žiarivé, že sa to pozemsky nedá pochopiť ani opísať. Iba takto. A uvedomil som si, že som v nebi.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Kumran
Originální název:

90 minutes in heaven , 2004


více info...

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
21.08.2020

Perfektní kniha , která mě oslovila.. Knihu jsem se rozhodl darovat lidem , se zájmem o toto téma , a byl jsem mile překvapen za reakce..za její objevení

karamelka57
04.05.2020 5 z 5

Neskutocne. Uzasna skusenost autora a nasledne neskutocny silny pribeh, kolko fyzickej bolesti a aj vnutorneho utrpenia musel prezit.. Neskutocna sila osobnosti, ducha, alebo ako to mam nazvat... Urcite si pozriem aj film.


ANATS
21.06.2015 4 z 5

Tak tato knížka mě "dostala". Velmi zajímavě napsaná, čtivá a protože mě toto téma zajímá, tak mě i nutí k zamyšlení. Není pochyb o tom, že smrtí nic nekončí a že nás čeká ještě "něco na druhém břehu..."
Tato uchvacující a dobře napsaná Vás chytne za srdce...a můžu ji jen vřele doporučit.

eme
08.05.2015 4 z 5

knihu jsem si koupil, kdyz moji mamu museli dvakrat ozivovat. Je to zajimavy pohled do toho nez clovek vstoupi do "dalsi dimenze". Co je clovek vsechno vydrzet a vratit se opet do zivota a jeste pomahat dalsim lidem.

Tešo
13.02.2013 2 z 5

Na túto knihu som sa tešil. No teraz po prečítaní môžem povedať, že hl. plus knihy je príbeh podla skutočnej udalosti. O pravdivosti príbehu nepochybujem, no pochybujem o schopnosti autora ako spisovateľa. Prvých 60 strán bolo veľmi dobrých, kniha mala spád a bola veľmi čtivá. No ako som čítal ďalej tak som sa v podstate dozvedal stále tie iste informácie a vyskytovalo sa tu veľmi málo svetlých častí. Možno kvôli môjmu veku si až tak neviem živo predstaviť večnosť alebo si ju ešte nechcem pripustiť. Možno je to skôr čítanie pre starších ľudí, ľudí na smrteľnej posteli či vážne zdravotne postihnutých.

tygrilady
28.10.2012 5 z 5

Zajímavá kniha z osblasti esoteriky............líbila se mi!

joni
20.07.2012 5 z 5

Zajímavé životní svědectví, nejen o těch 90 minutách v nebi, ale hlavně o tom, jak je těžké spoléhat se na Boha, když má člověk trápení.

Autoři knihy

Don Piper
americká, 1950
Cecil Murphey
americká, 1933