4 povídky

4 povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524282/bmid_4-povidky-6529694a75744.jpg 4 8 4

4 roční období, 5 českých autorek, 4 jedinečné příběhy. Povídková sbírka vydaná při příležitosti HumbookFestu 2023.

Přidat komentář

Wajny
17.02.2024 5 z 5

ato povídková sbírka obsahuje čtyři povídky od různých českých autorek, které se liší jak časem, tak stylem psaní a hlavní zápletkou. Každá z povídek reprezentuje jedno roční období - Jaro, Léto, Podzim a Zimu.

První povídka od Amélie Salingerové naprosto splnila mé očekávání. Byla milá, nabíjející, s lehkou dávkou klišé a především nabitá láskou (a trochou nesnášení). Autorka prostě umí psát a tato mini povídka není výjimkou. Jsem zvědavá na další knihy od této autorky!

Druhá povídka od Sáry Topinkové se věnuje vážnějšímu tématu - sebepoškozování. Přestože se zabývá těžkým tématem, vyzařuje z ní dojetí a klid, neboť zdůrazňuje, že všechny jizvy je důležité nosit s hrdostí.

Třetí povídka od Lenky Poláčkové přináší nádech fantasy a líbilo se mi, že hlavním hrdinou byl muž. Bohužel, povídka mi přišla trochu nedotažená a dokázala bych si ji představit o něco delší.

Čtvrtá povídka od Aleny Štraubové a Adély Rosípalové mě okouzlila svým stylem psaní, tématem a atmosférou. Osobně jsem ocenila zapojení dopisů, které byly napsány velmi dobře a věrně odrážely dobu, ve které vznikly. Konec povídky byl krásně dojemný!

Celkově jsem si užila všechny povídky . V poslední době jsem si oblíbila čtení povídek, zejména od českých autorů, protože krásně ukazují, jak každý autor píše jinak a já si tak můžu udělat "přehled" od koho chci číst další knihy. Ani tyto povídky nejsou výjimkou, i ony mě nalákaly na další díla od těchto autorek. Nemohu se dočkat, až si přečtu všechny knihy, které od nich vyšly!

Instagram - Nikmakbooks

Fortuna7
21.11.2023 4 z 5

Další skvělá povídková sbírka od nakladatelství YA čtu. Poslední příběh byl za mě trochu slabší, ale i tak se mi knížečka velmi líbila a krásně jsem si u čtení oddechla od školní rutiny.


Iva095
18.10.2023 5 z 5

Pět autorek, čtyři povídky. Každá byla jiná, ale všechny byli moc pěkné. Ale mě osobně se nejvíce líbila ta poslední.

Barb.Rýdl
16.10.2023 5 z 5

Každá jiná, všechny super.