2006: Česká sci-fi

2006: Česká sci-fi https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89907/edice-ikaros-2006-ce-89907.jpg 4 7 2

Antologie sci-fi povídek českých autorů. Napínavá dobrodružství ve vzdálených koutech vesmíru, alternativní a paralelní světy, střety znepřátelených mimozemských civilizací, útoky z hlubin kosmu, cesty časem i nefalšovaný český drsný humor… To vše na vás čeká na stránkách nové reprezentativní výběrové antologie, obsahující deset zbrusu nových povídek nejlepších českých autorů ryzí science fiction, které dokazují, že naše současná domácí sci-fi již dosáhla velmi dobré světové úrovně a vyrovná se i tvorbě známých angloamerických autorů SF. Kniha obsahuje povídky: Unionis (Pavel Urban) Supertajný večírek (Ondřej S. Nečas) Invaze (Pavel Řihošek) Poslední opravdové dobrodružství (Jaroslav Petr) Sršeň (Jan Hlávka) Do žádného vesmíru nevedou jen jedny dveře (Martin Gilar) Hledání jinoplanetníků (David Šenk) Pouti na hory (Jana Rečková) Deník Johna Parkera (Lukáš Hrdlička) Závrať z úspěchu (Stanislav Ertl, ml.)... celý text

Přidat komentář

Pog
28.02.2016 4 z 5

Pro mě rozhodně nejlepší první povídka (na název si už nevzpomenu), kde je vidět, že autora celkem inspiroval Star Trek...kdo zná pana Spocka, ví. :D ,,emoce jsou nelogické"

fear
16.10.2013 3 z 5

Docela zajímavá záležitost. I když jsem často moc nerozuměla o čem je řeč, když přišlo na technický termíny, ale jsem ráda, že jsem si knihu půjčila. Jako opravdu výborný a čtivý povídky bych označila určitě Deník Johna Parkera, který vás svým koncem prostě nemůže nedostat, Invaze, ve který mě neskutečně bavil autorův smysl pro humor, i když by se mohlo zdát, že by eventuálně v takový situaci pro humor neměl být prostor a Sršeň, jež určitě zaujme milovníky Star Treku, protože se v povídce pojednává o kolektivní mysli Borghů a jejich zničení.

Naopak jsem absolutně nepochopila závěrečnou povídku nazvanou Závrať úspěchu.