100 způsobů, kterými si zbytečně komplikujeme život - ...a jak s tím přestat!

100 způsobů, kterými si zbytečně komplikujeme život - ...a jak s tím přestat! https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382041/bmid_100-zpusobu-kterymi-si-zbytecne-kom-6BS-382041.jpg 3 51 12

Tato kniha získala u našich slovenských sousedů titul Kniha roka 2017 v kategorii Životní styl. Tato kniha je knihou o kvalitním životě. Knihou plnou nápadů, které ti pomohou být šťastnějším a spokojenějším. Je o procitnutí. Je o akceptování zodpovědnosti za svůj život. O uvědomění si té ohromné moci, kterou nad vlastním životem máš. Je tedy knihou plnou možností. Je o změnách. Je o cestě za lepšími zítřky. O důvěře v sebe sama. Je o vítězství nad nepřízní osudu. Je plná inspirace a pozitivní energie, ale i osobních zkušeností a praktických rad. V tvé knihovně by proto určitě chybět neměla. Je v ní popsáno 100 způsobů, kterými si častokrát nevědomky, ale zato pořádně, komplikujeme život každodenními činnostmi, rozhodnutími a kroky. Ale kniha není jakousi kritikou našich životů, to vůbec. Jsou v ní, právě naopak, nabízena vysvětlení daných situací, spolu s radami a kroky vedoucími k jejich nápravě. Protože jednoduchý, spokojený a šťastný život nemusí být fantazií, může být skutečností. A právě toto je kniha, která ti ukáže, jak na to. A na závěr ještě nějaké ty podstatné informace. Kniha není psána odborně či složitě. Žádné krkolomné výrazy. Je psána jednoduše a poutavě. Zajímavě a zábavně. Její čtení si budeš tedy po celou dobu užívat. Co díky knize získáš: Funkčnější vztahy. Ukáže ti, jak se vyhnout všemu tomu zbytečnému dramatu, intrikám a nešťastným a nefunkčním vztahům. Dozvíš se, jak si vztahy budovat a jak se o ně starat tak, aby sis je zjednodušil. Aby byly pružnější, upřímnější, soudržnější, svěžejší a kvalitnější. Pevnější zdraví. Připomenu ti ty nejzákladnější pilíře, o které se tvé zdraví opírá. K tomu ti samozřejmě prozradím, jak o něj pečovat a jak mu dopomoci k dlouhodobé prosperitě. Uspořádaný život. Uvědomíš si, na čem v životě skutečně záleží. Najednou ti bude jasné, co si máš v tom svém udržet a čeho je načase se vzdát. Získáš jasnou představu o tom, jak to v životě chodí a co musíš udělat proto, abys byl s tím svým spokojen. Uvědomělou mysl. Uvědomíš si, jakou sílu mají tvé myšlenky. Bude ti nad slunce jasné, které myšlenky bys měl ve své mysli vítat s otevřenou náručí a které zase hnát holí pryč. Zdravější finance. Ano, podíváme se na zoubek i nejcitlivějšímu tématu mezi citlivými. Vysvětlím ti pár principů, pokud je budeš dodržovat, tak se ti již nebudou tlačit krokodýlí slzy do očí pokaždé, když otevřeš svou peněženku. Probereme spolu základy, které dostanou tvé finance opět do zelených čísel. Nadšení pro práci. Tak toto je moje srdcovka, takže si můžeš být jistý, že si k tobě najdou cestu také informace, které tě nasměrují k práci, kterou si zamiluješ.... celý text

Literatura slovenská Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Dušan Kadlec
Originální název:

100 spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život , 2017


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
01.10.2023 1 z 5

Ľudia dobrí, toto je čo za knihu? Mala som ju prečítať v rámci knižnej výzvy v októbri, ale došla som zubami nechtami len do polovice, aj to s nútením sa. Píše akože zrelý muž pre mužov, ale mne to príde akoby to písal puberťák (aj štylizácia a slovník), ktorý si naštudoval, čo iní ľudia zažili, napísali a on to podáva ďalej ako niečo úžasne jedinečné. Neviem, či sa dokopem dočítať to. Jednu hviezdu dávam za citáty, ktoré sú v knihe, no aj tie patria iným osobnostiam a nie autorovi. Škoda papiera.

Radimka
20.06.2023 2 z 5

Možná pro mladý lidi, kteří nemají zkušenosti s motivační literaturou. Nemůžu říct, že by v ní nebyly i přínosný věci, ale autor vykradl asi padesát různých knih a udělal z nich jednu. Původního tam není nic, kromě jeho webových stránek.


Kamaela
12.08.2022 2 z 5

Touhle knihou jsem se dost protrápila. Autor se snaží do jedné knihy nacpat spoustu problémů a témat (přesně 100) a ve výsledku dost klouže po povrchu. Ano, občas jsem tam narazila na zajímavou myšlenku nebo nápad, ale celkově to vše dost prošumělo kolem a zapadlo. Navíc mi hodně nesedí styl psaní autora.

MarkCarter
04.04.2021 3 z 5

Kniha 100 spôsobov ide na môj vkus až príliš po povrchu, aj keď môže byť pre niekoho dobrým úvodom do motivačnej literatúry. Neviem, či by som mal túto knihu vôbec hodnotiť, lebo ja sám by som si ju asi nekúpil. Mal som ju požičanú na odporúčanie od okolia, ale nebola to úplne moja šálka kávy. Možno aj preto, že okolo psychológie a filozofie som toho už prečítal viac, preberané témy a ich obsah ma moc nezaujali. Kniha obsahuje 100 krátkych kapitol, ktoré by sa svojou formou skôr hodili do blogu. Najviac mi ale prekážal "hurá" spôsob, akým je kniha napísaná. Autor to skvele popísal v kapitole 52, ale akosi si neuvedomil, že tam patrí aj táto kniha. Krátke kapitoly sú na spôsob motivačných obrázkov a videí, ktoré majú krátkodobý efekt nabudenia, ale rýchlo vyprchajú. Aby som len nekritizoval, pár zaujímavých myšlienok som v nej našiel, hlavne v časti o zdraví. Asi nie som úplne cieľová skupina a možno sa niekomu inému bude hodiť kniha viac.

HankaM.
07.10.2020 5 z 5

Kniha s podněty k zamyšlení o tom, jak si občas sami zbytečně život komplikujeme. Pokud chcete některé věci ve svém osobním nebo pracovním životě změnit a nebo pochopit, tak doporučuji.

kristyna.havlov
09.04.2020 5 z 5

Nechápu, proč takhle skvělá knížka má tak slabé hodnocení. Podle mého názoru je opravdu skvělá! Lidé si neuvědomí, kolik věcí dělají špatně a tady ta knížka vám dá všechny tyhle věci dohromady! Je to moje nová Bible :) Spisovatel je vtipný, občas jsem se musela i nahlas zasmát a to se mi stává jen u opravdu dobře napsaných knížek. Byli ale i situace, kde jsem se v ní naprosto viděla a kniha mě dohnala upustit pár kapek slziček. Opravdu za mě výborně napsaná kniha, hodně motivační, člověk si u ní hodně uvědomí...za mě 6 hvězdiček z 5ti :)

Katri
16.01.2020 5 z 5

Tato knížka slouží (dle mého názoru) jako promluva autora ke čtenářům. Jejím cílem je poradit lidem, jak dosáhnout štěstí a spokojenosti, jak věci změnit k lepšímu, jak být lepším. Je rozdělená do několika sekcí, ke kterým se vztahují kapitoly v nich obsažené. Působí tedy velmi přehledně. Autor má příjemný styl psaní, dokáže člověka prostřednictvím řádků uklidnit i povzbudit. Knihu proto hodnotím velmi kladně. Dílo splňuje svůj účel - motivuje čtenáře a poskytuje jim mnoho cenných rad. Proto jej vřele doporučuji každému, kdo ve svém životě chce něco zlepšit.

MišuleP
25.03.2019 5 z 5

Přečetno z důvodu problému z práce, knihy toto typu jsou dobré v ten moment, po pár měsícu nevíte co jste četli a zajedete se do svých standartních kolejích.

horkosladka
11.02.2019 4 z 5

"Pamatuj, že vždy, když se ti přihodí něco špatného, máš na výběr ze tří možností: můžeš dovolit, aby tě to definovalo, můžeš dovolit, aby tě to zničilo, nebo dovolíš, aby tě to posílilo."

flanky
02.10.2018 1 z 5

Proč takto nízké hodnocení? Upřímně netuším, co slovenští hodnotitelé, kteří rozhodli, že tohle bude Kniha roku 2017 na Slovensku, četli, ale mám velké pochybnosti. Pravidla sice mají honosné názvy, které zaujmou, ale samotný text je až příliš lidový (občas používá i vulgarismy - hovno, prdel), chvílemi to působí, že si autor dělá reklamu na své stránky, mnohdy i zesměšňuje čtenáře (když píše v nějakém bodě o tom, že je potřeba dát oběť, úplně zbytečně "vysvětluje", že nepůjde o oběť ovce, nýbrž osobní oběť - to by napadlo asi každého, když se mu do knihy dostane motivační kniha, ne?). A to jsem knihu ani nedočetl, pouze jsem přečetl asi 15 pravidel a zbytek pouze nadpisy, i tak mi to stačilo. Silně nedoporučuji, nestojí to za ty peníze.

Shindo
14.09.2018 1 z 5

Neviem, z akého dôvodu získala práve táto kniha ocenenie Kniha roku, hoci na slovenskom trhu máme omnoho lepšie tituly.

Netvrdím, že kniha bola zlá. Dušan sa vypracoval a teraz robí, čo ho napĺňa a baví. Aj ja som v knihe našiel mnoho zaujímavých myšlienok a urobil si aj menšiu inventúru.

Negatívum práve je, že kniha je jednak "skrytou" reklamou na motivačný blog autora a takisto človeku neprináša nič nové okrem akéhosi súhrnu vecí, ktoré boli už dávno popísané v iných knihách. Možno s tým rozdielom, že tu autor rady adresuje priamo čitateľovi, nadpisy "kapitol" - tipov sú v druhej osobe.

Prečítal som si ju raz, inšpirovala. Nedá sa ale povedať, že by som sa k nej opakovane vracal.

Patrikcz
08.07.2018 4 z 5

Pěkně napsaná motivační knížka, ve které si každý najde to své. Jsou zde popsány problémy spojené se vztahy, zdravím, životem, financemi a prací. Já jsem si díky knihy uvědomil, že bych se měl některých věcí vážit, na jiných bych měl naopak pracovat a v některých věcech jsem na tom lépe, než jsem si myslel. Pokud chcete svým způsobem změnit pár věcí ve svém životě a zkvalitnit si život, tak doporučuji...7/10.

Štítky knihy

motivační knihy

Autorovy další knížky

Dušan Kadlec
slovenská, 1990
2018  65%100 způsobů, kterými si zbytečně komplikujeme život - ...a jak s tím přestat!
2019  58%Zo dna ku hviezdam

Kniha 100 způsobů, kterými si zbytečně komplikujeme život - ...a jak s tím přestat! je v

Právě čtených12x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst75x
Chci si koupit33x