Rukověť vinaře
Vilém Kraus , Petr Ackermann , Vítězslav Hubáček
Tato kniha uvádí nejnovější poznatky v oboru a je určena všem pěstitelům a zájemcům o zpracováním hroznů. Dobře poslouží žákům a studentům jako doplňková literatura pro předmět Vinařství. Čtenáře seznámí se všemi problémy při zakládání vinic a pěstování révy vinné, stejně jako s nezbytným zařízením provozů, sklizní a zpracováním hroznů, technologií a ošetřováním vína i jeho senzorickým hodnocením. Samostatná část je věnována ochraně proti chorobám a škůdcům. Kniha předních odborníků je určena všem pěstitelům a zájemcům o zpracování hroznů. Jsou zde uvedeny informace o postupech při zakládání vinic a pěstování révy vinné, o sklizni a zpracování hroznů, technologii ošetřování vína, senzorickém hodnocení vína, o zařízeních provozů i o ochraně proti chorobám a škůdcům. Nové vydání autoři aktualizovali, především kapitoly o vinařském zákoně, o chorobách, škůdcích a registrovaných přípravcích na ochranu rostlin, jsou zapracovány i všechny změny, které se týkají vinařství po vstupu ČR do Evropské unie.... celý text
5 | 2 | |
4 | 1 | |
3 | 0 | |
2 | 0 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.