3. kniha, která má na Databázi knih méně než 500 hodnocení


x49xmikki 21.12.2016 v 12:15:16

Kázání ohně - Francesca Haig

hannahstazie 21.12.2016 v 14:14:57

Ústavní právo - Karel Klíma

Katuska88 22.12.2016 v 09:59:26

Tak toto budou asi vesměs novější knihy, akorát nevím, zda to, co napíšeme dnes, bude platit i na konci roku... Protože hodnocení budou neustále přibývat...

rysavas 22.12.2016 v 10:51:46

Musím se přiznat, že tohle zadání mi přijde takové divné a o ničem, protože do toho spadá opravdu spousta knih a nebo vlastně jakákoliv nová jak psala Katuska88. Kdyby to bylo třeba knížka která má více jak 1000 hodnocení, tak už je to alespoň jiné. Ale to je jen můj pocit.

Hanka_Bohmova 22.12.2016 v 11:26:15

Katuska, rysavas: naopak, skvělé zadání, především tam spadají knihy, které zrovna "neletí", přestože jsou často výborné. I ty si zaslouží pozornost.

Text příspěvku byl upraven 22.12.2016 v 11:26:24

Katuska88 22.12.2016 v 11:29:48

Hanka_Bohmova: Já to vůbec nekritizuji, jen si myslím, že když si přidám nějakou knihu, která má nyní méně, jak 500 hodnocení, tak se to dříve či později změní.
Jinak vůbec nejsem proti, aspoň to nebude nic "profláklého". Dá se to ovšem vyložit i jako kniha, která je nová, a tudíž má zatím méně, než 500 hodnocení.

fojtikjirik 22.12.2016 v 11:35:33

Dospívání nad propastí-Deník Jiřího Münzera

Hraboshka 22.12.2016 v 11:43:59

Já bych klidně dala i nižší hranici, řekněme méně než sto hodnocení, do pěti set spadá pořád hodně knih...

Hanka_Bohmova 22.12.2016 v 11:46:52

Katuska: máte pravdu, nijak jste to nekritizovala.
Stačí starší kniha s pár desítkami hodnocení a je velmi nepravděpodobné, že by během příštího roku vylezla na 500. U nových je to riziko velké, to ano.
Schválně jsem teď projela svůj seznam knih půjčených z knihovny. Sedm z nich má přes 500 nebo k 500 hodnocení, dalších pětka je někde mezi 200-300, takže by pravděpodobně na pětistovku během příštího roku nedosáhla, ale drtivá většina knížek (36), které se chystám v následujících měsících číst, má několik desítek hodnocení, sedm z nich dokonce jen jedno nebo vůbec žádné. Novinkám se vyhýbám, takže žádný velký nárůst nečekám. V téhle kategorii bych si mohla vybírat krásně, podobně jako v kategorii "kniha starší než čtenář".

Doporučila bych poohlédnout se mezi "klasickými" autory (některé z děl, které nečtou všichni kvůli povinné četbě), v poezii, dramatu, odborné literatuře.

Text příspěvku byl upraven 22.12.2016 v 11:58:24

Rochelka 22.12.2016 v 11:46:57

Tygři sága:Tygrovo Prokletí - Colleen Houck

Luciana95 22.12.2016 v 12:01:36

Alison Weir - Zajatá královna nebo Nevinná zrádkyně

Text příspěvku byl upraven 22.12.2016 v 18:19:03

denib 22.12.2016 v 12:03:42

spousta odborných knih ...

Katuska88 22.12.2016 v 12:04:59

Hanka_Bohmova: Zde nejspíš opravdu zabrousím do povinné četby nebo si zkusím vybrat z Vašeho seznamu :)

prazskanaplava 22.12.2016 v 13:55:05

Charlotte Gilman - Žlutá tapeta

niky0489 22.12.2016 v 14:23:43

Martin Andersen Nexo - Ditta dcera člověka. http://www.databazeknih.cz/recenze/ditta-dcera-cloveka-48873

Nikaella 22.12.2016 v 14:31:55

Mělo by to být méně než 500 v době dočtení knihy? Nebo aby tam bylo méně jak 500 i na konci roku?

pavlinda 22.12.2016 v 15:48:25

Asi bych si tuhle kategorii nechala až nakonec...

Katuska88 22.12.2016 v 16:02:06

Další tip:

Ráj na dosah

http://www.databazeknih.cz/knihy/raj-na-dosah-109759

A další:

http://www.databazeknih.cz/knihy/porodni-baba-od-reky-hope-278507

Text příspěvku byl upraven 22.12.2016 v 16:44:34

Vyk95 22.12.2016 v 16:42:20

Psi v lásce nikdy nelžou - Jeffrey Moussaieff Masson :)

zuzik1428 22.12.2016 v 17:14:22

Jedna věc by mě zajímala, a to, jestli mám během roku hledět na aktuální hodnocení nebo si vyberu nějakou teď, třeba bych se k ní dostala za půl roku a "najednou" by měla už vyšší hodnocení.. je to jen technická, já na to budu koukat, až to pro mě bude aktuální :)

bohumila1421 22.12.2016 v 19:22:27

Smetanová Jindřiška - Domovní důvěrnosti

rarášek 22.12.2016 v 20:21:44

Psí cesta - Bruce W. Cameron

1972Sixo 23.12.2016 v 08:16:41

Rudolf Luskáč: Dračí zub, 1966, Svět sovětů

Annie56 23.12.2016 v 12:00:17

Doporučuji Zápisky z basketbalovejch let od Jima Carrolla - http://www.databazeknih.cz/knihy/zapisky-z-basketbalovejch-let-41915

Atuin 23.12.2016 v 20:44:38

Mě se zdá číslo 500 ještě příliš vysoké číslo....

Vložit příspěvek
1 2 3 4 5 6 7 Konec