Tajemství oblázkové hory diskuze

Tajemství oblázkové hory
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396144/bmid_tajemstvi-oblazkove-hory-jRg-396144.jpg 4 43 43

Napínavý fantasy román ze současnosti pro holky i kluky. Blíží se první den prázdnin a s ním velká zkouška. Dva nejmladší členové party, Krisa a Prcek, mají prokázat, že je na ně spoleh. Když to zvládnou, stanou se konečně součástí Gangu. A hlavně – bude jim svěřeno velké tajemství. Oba jsou na zkoušku dobře připraveni. Jenže v poslední den školy se v parku setkají s podivnou postavou a události naberou úplně jiný směr. A tak se musí vydat na dobrodružnou cestu, během níž se utkají s nástrahami neznámé země i těmi, které mají v sobě. Podaří se jim přemoci temnotu?... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

VencaNeb
10.05.2023 4 z 5

Stalo se mi to samé - knihu jsem koupil, doma dva malí velcí čtenáři ji odmítli číst po pár stránkách, že postavy divně a ošklivě mluví.
Ale já se do ní po pár letech pustil a zjistil, že to není vůbec tak zlé. Paradoxně začátek knížky mi přišel mnohem zdařilejší než zbytek lehce připomínající Zemi příběhů nebo Arabelu, zkrátka pohádkovou zemi.

witiko
26.07.2019

Knihu jsem přinesl dětem z knihovny, protože mě zaujal její název i výtvarná podoba, ale děti mi ji vrátily s tím, že postavy se tam chovají a mluví tak hnusně, že nic takového číst nebudou. Nevím, jestli to nakonec ústí do nějakého výchovného poselství, nebo jde o autorskou exhibici a podbízivost, ale rád bych se to dozvěděl od někoho, kdo se nenechal odradit a knihu přečetl.


Štítky knihy

pro děti od 9 let Magnesia Litera

Autorovy další knížky

Bára Dočkalová
česká, 1977
2018  86%Tajemství oblázkové hory
2022  91%Bitva o diamant