Svědectví o životě v KLDR diskuze

Svědectví o životě v KLDR https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457486/bmid_svedectvi-o-zivote-v-kldr-msu-457486.jpg 5 3051 648

Dění v Severní Koreji bedlivě sledují média a politici po celém světě, přesto se k nám z této země dostává jen velmi omezené a cenzurované množství informací. Kniha koreanistky Niny Špitálníkové, která přináší sedm rozhovorů se severokorejskými uprchlíky, proto představuje mimořádně cenný a unikátní příspěvek k poznání jednoho z nejtužších autokratických režimů na světě. Jak funguje severokorejská indoktrinace? Co pro tamní obyvatele znamená trojice zbožštěných vůdců? Jaký je rozdíl mezi životem na vesnici a ve městě? Na tyto a mnohé další otázky najdete odpověď ve strhujících výpovědích sedmi silných osobností, které se rozhodly riskovat vlastní život, utéct z KLDR – a poznat svobodu.... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

gladya
31.01.2022 5 z 5

Ještě nemám dočteno, takže zatím nehodnotím, ale nedá mi to a vyjádřím se k některým komentářům.
to los Kdyby to byla vědecká publikace, souhlasila bych, to by byly potřeba odkazy . Jenže tahle knížka je souborem výpovědí několika lidí. Nic víc, nic míň. Je to jejich subjektivní pohled a tak to musíme brát.

to timkim Je hodně zemí, kde bych nechtěla žít, totalita, nesvoboda jsou i jinde a bída je leckde, Ale KLDR je skutečně ukázkový příklad kombinace toho nejhoršího, co si já osobně můžu představit. Ve spoustě zemí by se dalo dobře žít alespoň jako příslušník privilegované vrstvy. Jenže já bych v KLDR nechtěla být ani jako příslušník klanu Kimů. Ano, i to je subjektivní pohled.

yetti74
29.05.2021 5 z 5

https://www.mujrozhlas.cz/radiokniha/pribehy-ze-zeme-kde-kim-je-buh-nina-spitalnikova-svedectvi-o-zivote-v-kldr


plejtvák
17.05.2021 4 z 5

Kdo z nějakáho důvodu nemůže knihu Niny Špitálníkové sehnat, může si ji zadarmo poslechnout jako čtení na pokračování v archivu Českého rozhlasu Plus.