Sudetští Němci: etnická čistka a vyhnání diskuze

Sudetští Němci: etnická čistka a vyhnání https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152131/bmid_sudetsti-nemci-etnicka-cistka-vyhnani-152131.jpg 1 2 2

Brožura přibližuje průběh odsunu sudetských Němců z Československa po skončení 2.světové války.

Literatura faktu Historie
Vydáno: , Open Education & Sciences
Originální název:

Der vergessene Volkermord im Herzen Europas , 1999


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

SputnikV
04.12.2021

malý příběh "našich spoluobačnů" , kterí byli "nespravedlivě vyhnáni" https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_o_Moravskou_Chrastovou a doplňuji částí článku z webu vlkovobloguje:Při útoku přes stanovenou demarkační čáru z konce října 1938 této zdivočelá smečka ozbrojených ordnerů zajala na českém území a odvlekla na německou stranu 78 českých občanů *). Česká armáda však tentokrát zareagovala rázně a druhý den dopoledne Moravskou Chrastovou dobyla zpět, i když tato česká armáda byla početně podstatně slabší než sudetské freikorpsy z nedalekých měst Svitav a Moravské Třebové. Jak příznačné, že tentokrát jsme ty Skopčáky hnali zpátky do kopců, odkud kdysi slezli. Při boji však zahynuli 4 čeští vojáci a jeden civilista a bylo zraněno dalších 6 českých vojáků. Ti odvlečení čeští civilisté a vojáci byli propuštění až po diplomatických jednáních mezi Němci a Čechy za tři dny poté.

Takto tehdy řádili ti „naši milí krajané“, jak je oslovil před pár lety tehdejší ministr kultury (sic!!) Herman na nějakém tom srazu Sudeťáků v Německu. Tímto ozbrojeným útokem vyslali již koncem října 1938 Němci jasný signál, že nehodlají respektovat ani tu zrádcovskou Mnichovskou smlouvu podepsanou 29.9.1938 v náš neprospěch. Jako akt částečného zadostiučinění je možno brát rozhodnutí Mimořádného lidového soudu krátce po válce, podle kterého byli někteří z tehdejších sudetských útočníků souzeni a někteří z nich pověšeni.

Štítky knihy

genocida sudetští Němci Sudety poválečné odsuny Němců

Autorovy knížky

Gerd Kleining
německá, 1926
2009  10%Sudetští Němci: etnická čistka a vyhnání