Santiniho jazyk diskuze

Santiniho jazyk https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239725/bmid_santiniho-jazyk-741-239725.jpg 3 480 480

Santiniho jazyk je mysteriózní thriller o světle, o řeči a o mlčení. Martin Urmann, pracovník reklamní agentury Stellar Brusque, dostane nesplnitelný úkol: má vymyslet super-slogan. Pochopí, že se nejedná o nic jiného než o odložený vyhazov, a tak si s oním úkolem pohraje po svém: pokud to má být univerzální věta, jež prodá cokoli, proč se tedy nepokusit hledat ji na těch nejméně pravděpodobných místech. Toto jazykové pátrání a také dívka v bílém, kterou v Praze v posledních dnech potkával nápadně často, ho zavedou do katedrály, kde Martin vyslechne kus výkladu o Janu Nepomuckém. Přes světce se dostane k informacím o dávno mrtvém architektovi, jehož dílo žije do našich dní a který nám ve svých kostelích a kaplích, zdá se, zanechal nějaký zašifrovaný vzkaz. Dívka v bílém ho potřebuje pomoct vyluštit a Martin zjišťuje, že práce pro reklamku byla jen dlouholetou expozicí k dobrodružstvím, které na něho čeká v Santiniho stavbách.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Medunkavera
03.12.2020 5 z 5

Knihu nemám. Tak jsem se podívala na film.
Filmy Jiřího Stracha mám všechny ráda. Ale tenhle byl opravdu zajímavý. Až teda.. na ty mrtvé. To. To byl děs. To nemám ráda.
Ale.. co mě zaujalo.. to byly ty stavby Santiniho. No.. to je nádhera, skvost. Já jsem v tu ránu, po shlédnutí filmu, začala hledat všechny ty jeho stavby a byla jsem úúplně unešená.
A kolikrát se přistihnu, že na to ZASE koukám.
Někdo by mohl s ironií v hlase podoknout: "Tss, tos něco objevila!"
"Ano. Něco jsem objevila. Pozdě, ale přece. Já na to totiž dřív neměla čas."

Ty stavby jsou nádherné, zajímavé. A mrzí mě, že to nedokážu lépe popsat.
Snad budu mít příležitost se na jednu z těch staveb podívat.