Petr, Ida a miminko diskuze

Petr, Ida a miminko https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98261/bmid_petr-ida-a-miminko-7ds-98261.jpg 4 52 16

Didaktický comics, který dětem přístupnou a naprosto otevřenou formou vysvětluje proces rozmnožování, od okamžiku početí až po porod a následnou starostlivost o malé dítě. Rodina Lindströmových bude mít miminko. Petr a jeho starší sestra Ida se na ně moc těší. Oba jsou hrozně zvědaví, zda to bude bratříček, nebo sestřička. Celá rodina společně prožívá období maminčina těhotenství. Obě děti také pochopitelně kladou svým rodičům otázky, co narození dítěte předchází a nechávají si pak od tatínka vyprávět, jaké to bylo v porodnici. Když se maminka s miminkem vrátí, mají všichni obrovskou radost. Petr a Ida poznávají, co znamená péče o takové miminko. Každodenní život jejich rodiny je od té doby naplněn něčím novým... Pro dospělé to nebývá vždy právě jednoduché odpovídat bez zábran a pravdivě na dotěrné otázky týkající se sexuality. Tato knížka by proto měla pomoci také rodičům, aby na takové otázky byli připraveni a aby dokázali své děti uspokojit přímými a otevřenými odpověďmi. Zvolili jsme formu obrázkového příběhu, protože je dětem blízká. Její výhoda spočívá v tom, že si knihu mohou prohlížet i děti, které dosud neumějí číst. Doporučujeme však rodičům, aby si knížku nejprve přečetli sami, a teprve potom ji s dětmi společně probrali. Tato knížka jistě pomůže překonat zbytečný výchovný ostych a zaplnit jistá bílá místa, jež u nás zatím v sexuální výchově přetrvávají.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Per, Ida och Minimum , 1977


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

knihomolka369
30.09.2019

Naprosto s Katka.Katoo souhlasím! Kdo to kdy viděl, aby byly ženy takto veřejně zostuzovány, z žen tato kniha dělá jen jakési stroje na rozmnožování! Děti se potřebné stejně dozví ve školách atd. netřeba těchto knih! Jejich svět je proto hezký, protože je nezatěžuje množství informací které nepotřebují v raném věku znát. Bůhví k čemu je tyto údajně nezbytné informace v jejich dětských mozcích navádějí. Opravdu je tak nutné, aby pětileté děti zkoumaly, co má maminka mezi nohama?!

tsal
28.09.2019

Pro rodiče: Kniha velmi dobře zpracovává úvod do sexuální výchovy a všech otázek kolem narození dítěte. Je to citlivé, lidské a naprosto vhodné pro děti. Katka.Katoo je podle všeho jen trol, který chce rozvířit vody.


Katka.Katoo
28.09.2019

Tahle knížka má pomahat pedofilum získávat své oběti rádoby "normalitou" podání vlastního světa sebepoznání se přirozeným vývojem?!?!?!? Jste skutečně multikulturne nechutný!!! Nejdřív muzeum vagin, teď tohle? Já bojují proti pedofilii a násilí pachaneho na ženách a matkach a vy tohle svinstvo na druhou stranu podporujete?!?!? Kolik jste za tenhle marketingovy nedostatek a vašem systém trhu dostali od patriarchalnich pedofil ihned systemuu v zahraničí a tady v ČR?!?! Každý dítě si na takové věci přijde samo a respekt k druhému pohlaví si nezískali ani v dnešní době zavrhovane prostitutky!!!!! Myslíte, že tím, že ženu odhalíte, svleknete získava druhé pohlaví nějaký respekt k zene?!?!? Ne!!! Jde jen o zostuzeni a ponížení žen z běžné praxe chlapů primitivních uchylakuuu. A vy tenhle laciný maximálně důvěrný a citlivý obzvlášť u dětí a žen marketingem posvěceny pragmatismus zavadite v knižním vydání pro deti?!?!?!?? Skutečně, že se nestyďite zátah ať i v tomhle děti do světa zkažený dospělých. Takže místo hraček se teď děti budou zaměřovat hlavně nato, co Maj mezi nohama. Třeba to někde v lese i mezi sebou zkusí, podle vaší knižní edice, jestli to funguje. Rychle jste jako lidstvo zapomněli úctu, zdrženlivost, city, jiné hodnoty než ty ekonomické. I na důsledky vašeho tvrdého chladnokrevneho bezcitneho marketingového fatálního vyvoje lidstva. Stejně jako to, žena má být tajemným a dobivanym hradem a ne nádraží s antikoncepci a vaši viagrou, matky a děti jsou dušiii jedinečná a jediná vazba a hodnota, kterou mají všichni chlapi chránit, že děti mají být nedotknutelne a chráněné před zkaženým světem dospělých a ne děti v jednom kuse zatěžovat na všech frontách a spolu s nimi i jejich matky vaší birokratickou administrativou zkorumpovanych systemuu a vlád. Když tedy dovolíte, zacházite už za hranice světa děti, který si na tyhle věci umí přijít sami přirozenou cestou. Tohle, co pachate, bude mít vážně důsledky. Jako každej výmysl homo sapiens. Příklad patriarchalne majetnickeho statusu "manželství" který je náboženskou, nikoli těstíčku zalezitosti!!! A i jakékoli náboženství přináší jen konflikty. Skutečně, lidstvo jako sebedestruktivni exoti co zneužívajíci moc, ženy, děti, vše živé, i mrtvé hlavně bezbranne!!!!!