Anihilace diskuze

Anihilace https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261777/bmid_anihilace-261777.jpg 4 409 104

Jižní Zóna série

1. díl >

Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině; všichni členové druhé expedice spáchali sebevraždu; třetí expedice zanikla při přestřelce, když se její členové obrátili proti sobě; účastníci jedenácté expedice se vrátili jako stíny svých dřívějších já a během několika měsíců po návratu zemřeli na agresivní rakovinu. Nyní se chystá dvanáctá expedice. Skupinu tvoří čtyři ženy: antropoložka; geodetka; psycholožka a faktická vůdkyně; a naše vypravěčka, bioložka. Jejich úkolem je zmapovat terén a nasbírat vzorky; zaznamenat všechna pozorování, vědecká i jiná, svého okolí a sebe navzájem; a především se nenechat kontaminovat Oblastí X jako takovou. Na místo dorazí s tím, že očekávají neočekávané, a Oblast X skutečně dostojí své pověsti – brzy objeví obrovskou topografi ckou anomálii a formy života, které se vymykají veškerému chápání. Avšak tím, co všechno změní, jsou především tajemství, která účastnice expedice skrývají před sebou navzájem...... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Annihilation , 2014


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Janadvorackova
19.05.2019 5 z 5

Film je slabší, ale koukat se na něj dá.
Základní věci: Oblast, cesty do, ale ne z..., návrat a ženský oddíl, který se tam vydá, v tom se s knihou shodne. Ale už ne tak docela v ději, dojmech, jménech, respektive pojmenování, umírání.
Zkrátka se mi zdá, jako by se další filmové verze knih neplánovaly, což je podle mě škoda. Možná měli tvůrci uvažovat o mini sérii.
Hlavní roli hraje Portmanovic Natálka, která si údajně role vybírá, respektive nevybírá si ty blbé. Takže se jí kniha asi líbila, což mě těší, protože moc nechápu ta nízká hodnocení.

Štítky knihy

zfilmováno Cena Shirley Jacksonové sci-fi

Autorovy další knížky

Jeff VanderMeer
americká, 1968
2015  75%Anihilace
2020  76%Finch
2017  67%Autorita
2017  74%Adaptace
2006  76%Veniss Underground