Jiná Gabriela Koukalová diskuze

Jiná Gabriela Koukalová https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374758/bmid_jina-gabriela-koukalova-mMU-374758.jpg 3 755 755

Zažila slávu, úspěchy, medaile. Ale taky spoustu okamžiků, o kterých dosud nikomu neřekla. O některých proto, že se bála, o dalších proto, že se styděla. Teď je Gabriela Koukalová poprvé odhaluje ve své biografii. Vychází sportovní i osobní zpověď nejlepší biatlonistky naší historie. Mistryně světa, olympijské medailistky, vítězky Světového poháru. Kniha je psaná autenticky v první osobě a odhaluje zákulisí tréninkové dřiny, nejdůležitějších závodů i mysli vrcholové sportovkyně v těch nejvypjatějších momentech. Gabriela jde ve svých pocitech na dřeň. Popisuje nejen velké výhry, ale i to, co se skrývá za nimi. Třeba desítky probrečených nocí, spory s rodiči a trenéry, ne vždy ideální atmosféra v týmu nebo těžká nemoc, kterou před světem dlouho tajila… Součástí knihy jsou i dosud nezveřejněné fotografie.... celý text

Diskuze o knize (32)

Přidat komentář

verjan2
17.02.2019 4 z 5

qwerb:
přečti si tu knížku 2-3x a možná pochopíš, o čem je a že to žádný bahno není.

qwerb
28.05.2018

Když se někdo svlíkne za prachy, jeho věc. Ale když zatáhne do bahna i druhé...


WeeWar
20.05.2018

tak to by mě teda fakt zajímalo. To asi paní (S)Koukalová nedávala vzorky a u tohoto pána(viz link) nikdy nebyla, ne? Nebo je to celé jen šarlatánství? Nebo je to jen marketingovej fake od (S)K., aby se "dílo" lépe prodávalo?
Emil Bolek (biochemik, Vědecké a servisní pracoviště tělesné výchovy a sportu CASRI) :
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/218411058090303/

Dýfí
08.05.2018

Koukalovou jsem nečetl, ale nahlédl jsem do knížky jejího manžela Petra Koukala, která nese název Petr Koukal Jsem. Učebnicový příklad charizmatického, impulzivního, bezcitného, promiskuitního a manipulativního psychopata, bez nadsázky. Doporučuju si o tom něco nastudovat. Čím dřív to Gabriele dojde, tím líp pro ni.

Xsycht
02.05.2018

Knihu právě čtu, takže nechci předbíhat událostem a psát zde svůj, zatím, „prchlivý“ názor na knihu a GK. Nicméně jsem při čtení místních komentářu narazil na pár reakcí na číslování stránek v knize. Podobné je v knize Náš život pod pěti kruhy. Kniha vyšla v roce 2016. Názor ať si každý udělá sám.

bytost
26.04.2018

Milá Koka, já si dovolím poznamenat, že o vyrovnanosti emocí hovoří moudří již tisíce let. Jin a Jang, černá a bílá atd. Každý si berem od svých rodičů základ našeho žití a co dále se svým životem uděláme, je jen na nás samých. Věřte, že já jsem nebyla ponižována, ale milována a bylo mi dáno do života mnoho dobrého. Každý dáváme význam slovům dle své interpretace a ta je založená na souboru životních zkušeností. Mamka nás vychovala šest dětí a troufám si říci, že jsou z nás slušní a čestní lidé, to není na dnešní dobu málo.

Koka
25.04.2018

Nechci zde psát o "cause Koukalová", na kterou jen nevěřícně koukám, protože takový tobogán názorů - od nekritického obdivu osobně nepoznané sportovkyně k pokryteckému zatracování osobně nepoznané ex-sportovkyně - se asi opravdu vidí jen v této zemi.
Ale k předchozímu příspěvku si dovolím poznamenat, že díky tomu, že u mnoha senzitivních jedinců nebyl či není rozum v rovnováze s citem, máme my všichni - a celosvětová literatura má s námi - úžasná, vypjatá díla poezie a dramatu. Tak tedy: pokud někdy vládnou emoce - ne, není to špatně! Někdy je vláda emocí tou nejhezčí a nejpůsobivější vládou, která žene vývoj dopředu.
(Za lekce naschválů a ponižování naštěstí nemusím být svým rodičům vděčná, ale že mě pořád popoháněly, abych jen četla tu edici "Čajka", ať se dozvím, jak život děvčat a žen běží - ze to je ještě dnes chválím.)

bytost
25.04.2018

Varvara: To jse sice pravdou, ale nemělo by to tak být. Rozum a cit má být v souladu, ve všem má jít o rovnováhu. Když nám vládnou emoce, je to vždy špatně. Teď odbočím a napíšu co nám ( mě a sestře bylo cca 15 let) říkávala naše mamka když jsme měly záchvaty smíchu. Znáte to, když už se smějete všemu a jen se na sebe podíváte, tak to nejde vydržet a řechtáte se jako blázen. ,,Děvčata, nechte toho z velkého smíchu, bude velký pláč!,, No a následně šla k naší skříňce se šatama, tu otevřela a rukama vše vyhrnula na koberec. ,,Tak děvčata dotoho, skládejte, aby vás přešly roupy!,, Je to již mnoho let, ale jsem jí za ty lekce vděčná. Prima den všem.

Varvara
25.04.2018

bytost: Možná to je paradoxní, ale velmi časté (a to v jakýchkoliv vztazích) - hranice mezi miluji a nenávidím je tenká a jedno se snadno překlápí v druhé.
Vrcholový sport může diváky pozvedat, přinášet radost, když se daří. V tom vidím jeho přínos. Že se to často bere až moc vážně (hlavně když se nedaří), to je věc jiná.

bytost
25.04.2018

Jestli je něco paradoxní, tak hlavně to, jak lidé z velkého obdivu snadno přejdou k velkému odsouzení sportovce. Důkazem toho je i tato, národem oslavovaná a posléze zatracovaná sportovkyně. Rozhodně nejsou sami, stačí vzpomenout na Věru Čáslavskou atd.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kate%C5%99ina_Neumannov%C3%A1
Tak nějak si začínám vážit názoru Květy Fialové, kdy prohlašovala že ve vrcholovém sportu nevidí žádný smysl, když vidí jak se za míčem honí dospělí chlapi a davy lidí nad tím šílí....

hystericwidow
25.04.2018

Arturo.Bandini: na debilní komentáře a hodnocení některých uživatelů ti tu odborné a češtinářsky korektní eseje fakt psát nebudu, sorry jako ;)

Arturo.Bandini
22.04.2018

hystericwidow: A není LOL málo? Nebylo by OMG WTF LMFAO daleko výstižnější?

hystericwidow
19.04.2018

se mi líbí, jak to někteří dle svých slov jenom "prolistovali", ale hází tomu odpady.... LOL

Krami
19.04.2018 4 z 5

Gabriela Koukalová, nepochopený umělec.

sioux
18.04.2018 odpad!

Z elegantní ženy, úžasné sportovkyně, mimořádného osobnosti, která šířila radost a vášeň pro krásný sport a pro Česko se změnila v otrávený indiánský šíp, který šíří nenávist, špínu a bahno a vyčítá jiným vše, co na sobě nenávidí.

los
18.04.2018 odpad!

dopoledne jsem vyslechl na vlnách Českého rozhlasu rozhovor s autorkou, odpoledne jsem prolistoval knihu... a večer se mi po té mediální masáži s intenzivním pachem reklamy a bulváru hrůzou zkroutily i chlupy v nose

stýv
18.04.2018

Pro ty co nepochopili, když vyhrávala, vozila medaile ..tak pro vás byla "bohyně " , když prozradila co za tím vším bylo ...a hlavně když řekla že už nechce závodit , najednou ..je špatná ! Tak zvaný Sport je o tom , o čem píše , nesmyslné honění kvůli penězům ...jako ten oslík co běží za zavěšenou mrkví, ...byla napadána hlupáky , už jen za to , že nechce reprezentovat, závodit, ...prostě se rozhodla že nebude pokračovat a možná další lidé prohlédnou a pochopí o čem tak zvaný Sport je !

aht
18.04.2018

Celé je to vykalkulovaný (překalkulovaný) projekt, nic víc. Pokud by v tom byla Gabča sama, tak nikdy nic takového nevznikne, ani články v bulváru. Závidím všem kteří slepě věří tomu co kdosi za GK napsal. Marketing zapracoval, kniha se prodává, ale je otázkou jestli příjem z této knihy nahradí příjmy z reklam na paštiku a malovátka. Mimochodem koukal jste někdo na fotky GK třeba z doby před Soči a porovnali jste si tehdejší fotky a letošní fotku na pláži s kulichem? Tohle mi stačí na to abych tenhle paskvil neřadil mezi memoáry, ale do kategorie sci-fi. Doprovodná televizní kampaň je jen třešnička na dortu, neskutečně trapné, prázdné, chladné. Přál bych si aby holčina byla jen naivní a hloupoučká, pokud není pak se bojím o její svéprávnost.

Arturo.Bandini
18.04.2018

bytost: Já se třeba přiznám, že jí nějak extra nevěřím, co se anorexie týče. Včera jsem zrovna četl článek o anorektičce, kterou její nemoc skoro zabila. Vypadala příšerně - kost a kůže, nemohla se skoro ani hýbat, jak byla vysílená a zničená. A Gábina s tou samou nemocí vyhrávala závody? Viděl jsem i rozhovor na ČT a na DVTV. Přišlo mi, že má naučené fráze, které opakuje neustále dokola, ale právě při dotazech na téma "anorexie" se netvářila a neodpovídala nějak jistě.
Je to jen můj názor a třeba se mýlím, ale jak jsem již psal - nevěřím jí a ani se mi moc nelíbí obsahy článků v médiích, které pasáže knihy citují. Knihu samotnou však ohodnotím, až / pokud si ji přečtu.

bytost
18.04.2018

Jo, jo, ono se to snadno píše a hodnotí od klávesnice, pěkně v teple domova. Každý najednou ví, jak má žít, jak se chovat, co ona má říkat a dělat... na to je hned každý odborníkem. Chtělo by to si zamést před svým prahem...tak asi tak. Zachovejte klid a mějte prima den!

potika
18.04.2018 odpad!

Bytost: Myslím, že většina lidí má pochopení pro nemoc duše, která je často horší než nemoc těla. Přesto všechno ale nemá takový člověk právo ubližovat jiným, i když jen slovně, a vinit je ze svých problémů. Když to vezmu do důsledků, její "zpověď" by mohla některým v knize zmiňovaným lidem způsobit podobné trauma, jaké jí způsobil trenér dorostu. Rozhovor jsem viděla, vůbec z něj nemám dobrý pocit, přesto to nic nemění na tom, že podle mě je obsah knihy "přes čáru", a rozhodně to není tím, že bych s GK neměla soucit. Je mi líto, do jaké životní situace se dostala. Ale tím, že bude obviňovat své okolí, se jí neuleví...spíš naopak.

bytost
18.04.2018

Knihu jsem nečetla ani o tom neuvažuji, ale viděla jsem rozhovor s GK. Vy, kdož ji odsuzujete si uvědomte, že mentální anoraxie je onemocnění především duševním. Viděla jsem zlomeného mladého člověka a uvědomila jsem si jediné.

Jsme ochotni jásat a fandit, když GK vítězí, ale nejsme ochotni připustit, že je to křehká žena s bolavou duší. Tak, jak bylo velké opojení lidí její slávou a výsledky, stejně tak je nyní velké její zatracení...,Inu, kdož jste bez viny, hodťe kamenem!,,

Gábino, mám k Vám stejnou úctu a držím Vám palce pro další život. Svěcká sláva, polní tráva, Váš život nekončí, ale začíná! Držím Vám palce.

1amu
17.04.2018 odpad!

Protože jsem to s komentáři začal, nedá mi napsat pár řádků:
GK sleduji dlouhodobě, a to dříve v TV přenosech, později v tisku. Zdá se mi, že "bohužel" ke dni D došlo tehdy, kdy se seznámila s budoucím panem manželem. A od té doby to jde fest z kopce (opět bohužel). On bude zřejmě ten dominantní ve vztahu, on to řídí etc. Ale to není dle mne to podstatné. Nosná linie knihy je : tak já vám teď všem ukážu ! Velice hezky to napsala v komentáři hvozdik. Takže GK ukázala a potěšila zejména bulvár+ iDNES (který již bulvárem skoro je). Noviny a nejen ony, jdou na dračku. "Parta u lizu" si mne ručičky. Lidé v knize napadení, aby se báli vyjít na ulici. A ještě něco - kdo vedl světový biatlon a jak byl z Ruska protěžován teď víme, včetně €€€ propočtu. GK tomu grázlovi odmítla na stupních vítězů kdysi podat ruku, takže v tomto milá GK smekám - nikdo jiný se toho neodvážil.
Ale oné GK vůbec zřejmě nedošlo, co způsobí lavina, kterou dala svými emocemi v knize, do pohybu. Nešťastná vystoupení v ČT a DV TV dne 17.4.2018 to jasně potvrzují. A proč odpad ? Ono to ani jinak hodnotit nelze .

potika
16.04.2018 odpad!

Přestože jsem velká fanynka biatlonu a Gábiny Koukalové, tuto knihu číst nebudu. Číst o ztrátě panenství, osočování kde koho, to opravdu nemusím ( i kdyby se to nakrásně zakládalo na pravdě). Vůbec nechápu, že má tohle Gabča zapotřebí. Buď o tom měla mluvit už v průběhu kariéry, nebo vůbec. Nějak mi naskakuje ono známé ,, Kdo chce, ať promluví nyní, nebo ať mlčí navždy,,. Pro mě velké osobní zklamání.

Laime
16.04.2018

Arturo: Já to chápu, měla jsem naprosto stejné nutkání označit knihu za odpad. Po mediální masáži kterou kniha má, je člověk i bez čtení zahlcen informacemi, které ani vědět nechtěl. To zklamání je veliké. Jestli se mi kniha dostane do ruky, tak asi neodolám, ale sama ji shánět nebudu.

Arturo.Bandini
16.04.2018

lacinq: Neříkám, že jsem o tom přesvědčen; pouze, že si to myslím. A to z toho důvodu, že já měl po přečtení daných článků nutkání udělat to samé - udělit odpad již na základě jejich obsahu. (Nakonec rozum zvítězil.)
Ale jak jsem řekl... některým to stačí. Tím samozřejmě nechci do nikoho rýpat, třeba se mýlím a všichni, kteří "odpad" dali, si knihu přečetli a já je zde jen hloupě podezírám...

lacinq
15.04.2018

to Arturo.Bandini: proc predpokladate, ze lidi, kteri hodnotili knihu jako odpad, ji necetli? Vysla ve ctvrtek a spousta lidi je schopna precist knihu za den nebo dva ,mne nevyjimaje, ctu opravdu hodne rychle (samozrejme zalezi na typu knihy a na casu, ktery mam). Treba jim ta kniha opravdu prisla jako nekvalitni ctivo, spousta lidi se dokaze nad autorem povznest. A soude dle ukazek z knihy to opravdu nebude druhy Egyptan Synuhet. A kniha je urcite kontroverzni, takze bych rozporuplnemu hodnoceni verila. On se nekdo se dvema/tremi hvezdickami taky casem najde.

Arturo.Bandini
14.04.2018

Myslím, že zdejší "odpady" jsou spíše vyjádřením jistých nesympatií (či ztráty sympatií) ke Gábině na základě té kupy článků na iDnes, které se vyrojily v posledním týdnu, než aby přímo hodnotily celkovou kvalitu knihy. Mně se obsah daných článků také vůbec nelíbil, ale knihu ohodnotím, až si ji přečtu.
Na druhou stranu... na CSFD dá Troškovi také spousta lidí "odpad" už proto, že je to Troška, a někdy jim k tomu stačí zhlédnout trailer (a někdy ani to ne).

Laime
14.04.2018

Tu sérii pěti hvězdiček nelze za relevantní považovat úplně ze stejného důvodu.

jan7940
14.04.2018

mira.l: Tu sérii odpadů bych nepovažoval za relevantní hodnocení založené na tom, že hodnotící knihu skutečně přečetli.