Dětské zoubky diskuze

Dětské zoubky
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399390/bmid_detske-zoubky-OZj-399390.jpg 4 1225 1225

Suzette se nedaří navázat vztah se svojí sedmiletou dcerou, která nemůže – nebo nechce – mluvit. Už od jejího nejútlejšího dětství cítila, že ji Hanna odmítá. Suzette připadá, že ji její dítě nenávidí, a ta myšlenka ji děsí. Alex by chtěl věřit své manželce, že se jejich dcera chová krutě a nenormálně, jenže s ním se přeci chová normálně! Je Hanna jen zlobivá holčička, jejíž chování pramení z vysoké inteligence, kreativity a snad i osobního kouzla? Nebo se opravdu snaží svoji matku zabít? Silný a břitký psychologický román nové talentované autorky Zoje Stage nabízí více otázek, než odpovědí – a podrží si své tajemství až do šokujícího konce.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Baby Teeth , 2018


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

micha-ella
30.11.2019 5 z 5

K Veve 721 - já jsem naopak té mamince fandila. Ona měla důvod být taková, jaká byla vzhledem ke své celoživotní nemoci. O Hanu se starala jak mohla, věnovala se jí, přestože to dívka odmítala, snažila se být dobrý rodič, měla jí ráda až do chvíle, kdy jí šlo o život.Vlastně i potom její chování omlouvala. Charakteristiky všech postav jsou výborně vystižené. Jediná výtka snad jen k tomu, že rodiče takového dítěte by hledali odbornou pomoc mnohem dřív.

magic11
21.08.2019 1 z 5

nějak mi to neusýpá, normálně bych už měla knížku přečtenou, ale tohle mě moc nebere, ale jsem zvědavá na závěr, tak vydržím.Uvidím, jestli to stálo za to


R.A
12.06.2019 3 z 5

Taky mi přijde, že ten nedostatek empatie má Hanna po matce a jenom se to v rámci toho rodu zhoršuje, aspoň co můžeme v rámci knihy pozorovat. Komunikace mezi těmi dvěma byla - podle knížky - už od začátku tak katastrofální, že by to klidně do této fáze mohlo dojít i kdyby Hanna normálně mluvila: ta němost jen zvyšuje atraktivitu námětu, ale pro děj nemá význam.

Veve721
11.06.2019 5 z 5

Zajímal by mě váš názor. Bavila jsem se o knížce s mamkou a byla naštvaná na Suzette - podle ní měla hlavní podíl na tom, jaká Hanna byla. Samozřejmě... sociopatka by malá byla tak jako tak, ale kdyby jí její matka jako malou nedusila (v té scéně mi Hanny přišlo neskutečně líto) a projevovala ji víc lásky, třeba by celý příběh dopadl jinak. Já s mojí mamkou souhlasím, že byla Suzette příšerná matka a částečně určitě mohla za to, jak to celé dopadlo. Myslíte si, že by mohla být Hanna jiná, kdyby jí její matka více mazlila a hrála si s ní? Nebo kdyby nebyl Alex takový blbec, co veškerou výchovu nechává na manželku?

Štítky knihy

psychologické thrillery matky a dcery myšlení dítěte rodiče a děti psychopati

Autorovy další knížky

Zoje Stage
americká, 1969
2019  75%Dětské zoubky
2021  53%Země divů
2022  64%Útěk za svobodou