Cesta pokojného bojovníka diskuze

Cesta pokojného bojovníka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21588/bmid_cesta-pokojneho-bojovnika-nfs-21588.jpg 4 531 104

Autentický a poutavý příběh autora, bývalého mistra světa v gymnastice, o nesnadné cestě od pouhého vnějšího úspěchu k nalezení sebe sama představuje snahu o zakotvení pomíjivého, každodenního života v hodnotách, které trvají věčně a jsou zdrojem jeho smyslu.

New Age Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Sagittarius
Originální název:

Way of the Peaceful Warrior , 1980


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

HugodePayens
19.02.2021

Skúsil som na radu priateľa. On bol mimoriadne oslovený. Mne táto kniha veľa nedala. Už viac krát som sa presvedčil že knihy o "dosiahnutí duchovnej výšky " nie sú pre mňa. Ale odporúčam skúsiť. Asi je vážne problém v mojom nastavení :)

LordSnape
02.12.2015 3 z 5

Není v tom žádný rozpor. Adresoval jsem to hlavně (jak je z textu patrné) na adresu nakladatele a jeho slovíčkaření o autentickém příběhu autora. Další reklamní tah, aby se to dobře prodalo. To třeba Richard Bach, ač čerpá některé své věci z vlastního života (hlavně co se týče létání anebo autobiografické knihy Most přes navždy), tak nemá potřebu vykřikovat, jak jsou jeho knihy autentické, ale stačí je přečíst a prostě to poselství a myšlenky tak nějak samy vyplynou...


marcela7513
25.11.2014

Ale tohle je opravdu částečně fikce, jde o román, nikoli o to, co autor doopravdy prožil. Nicméně si nemyslím, že by to bylo čemukoli na škodu, řekla bych, že jde hlavně o inspiraci.

soltera
11.06.2014 5 z 5

Zaujal ma rozpor v komentári @Lord Snapa, kde píše "nicméně mi vadí všeobecná prohlášení autora, kdy na jedné straně jde o životní inspirativní příběh nadějného gymnasty a na druhé o zřejmou fikci. Ve výsledku vlastně ani nevím, co bylo skutečné a co zcela vymyšleno či jen přiklášeno. Tímto u mě kniha nabývá na nevěrohodnosti.... "
Dosť dobre nechápem, že niekto uzná, že číta knihu pre "osobný rozvoj" čo vlastne znamená duchovný rozvoj a to aspoň podľa mňa znamená to "niečo medzi nebom a zemou", čo väčšinou vnímame, ale reálne ťažko ukážeme alebo popíšeme a pritom ho prekvapí fikcia a považuje túto knihu za "nevierohodnú", lebo ide "o zřejmou fikci".
Buď verím na veci medzi nebom a zemou, a je v tom Boh, anjeli, zázraky, vyššie vedomie, prázdnota, Vesmír a pod. alebo som tvrdý realista a musím všetko vidieť, siahnuť na to, dokázať to vysvetliť a neverím na zázraky.
Dan Millman v Ceste pokojného bojovníka ukázal v reálnom svete zázrak, ktorého je človek schopný ak verí a pri čítaní takejto knihy je dobré veriť na zázraky, lebo inak máme pochybnosti. A to je škoda.

Štítky knihy

zfilmováno duchovní literatura motivační knihy

Autorovy další knížky

Dan Millman
americká, 1946
1995  87%Cesta pokojného bojovníka
2005  93%Sokrates
2004  83%Čísla života
2003  85%Návrat pokojného bojovníka
2011  81%Čtyři pilíře smyslu života