Není úniku diskuze

Není úniku https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522533/bmid_neni-uniku-1sj-522533.jpg 4 326 326

Černý led série

1. díl >

Studentka pedagogiky Sóldís potřebuje po rozchodu rychle najít nové bydlení a práci, a tak s nadšením přijme místo soukromé učitelky dcer bohatého páru obývajícího luxusní sídlo v odlehlém, zapadlém koutě západoislandského venkova. Zaměstnavatelé na ni sice působí poněkud zneklidňujícím dojmem a život na osamělém místě v ní postupně začíná vzbuzovat neblahé předtuchy, ona se však rozhodne zatnout zuby a své obavy překonat. Bude to správný krok? ***** Policejní vyšetřovatel Týr se po letech vrací ze Švédska na rodný Island, protože v přelomové životní situaci touží po novém začátku. Záhy po nástupu do kriminalistického týmu v Reykjavíku se musí zapojit do pátrání po pachateli zločinu, jaký si v poklidné ostrovní zemi nedovedl představit ani v nejhorších snech – brutální čtyřnásobné vraždy. Jeho spánek však nakonec budou narušovat ještě hrozivější noční můry než obraz vyhaslých očí čtyř nevinných obětí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Lok lok og læs , 2022


více info...

Diskuze o knize (10)

Přidat komentář

mysterygirl
10.10.2023 5 z 5

Chybama se člověk učí.

Lenka.Vílka
10.10.2023

Mysterygirl: přeceňujete mě. Na zvednutí kamenu jsem líná a čtu toho docela dost, slýchám od nepřejících, že podle nich až moc. Ale i tak doufám, že pointu mého příspěvku někdo pochopil.


mysterygirl
10.10.2023 5 z 5

Já bych , jako milovník knih, využila ten čas místo vypisování pořád dokola toho samého , třeba ke čtení knih.
Přijměte mojí omluvu za to ,že jsem si dovolila hledat svůj komentář a že jsem nevěděla,KDE ho hledat. Dostalo se mi už jasné odpovědi ,příště si to budu pamatovat .

mysterygirl
10.10.2023 5 z 5

Větu jsem smazala na základě zprávy od správce skupiny.
Ano, nebylo mi to divné , já čtu knihy pro poteseni, dávám komentáře pro ostatní čtenáře a hodnotim, víc mě nezajímá.
Ne, nevím ,kam se ukládá hodnocení u knihy,která ještě nevysla. Nikdy jsem diskusi nepoužila.
Diskutuji o knihách s přáteli nebo v knižní skupině na Fb.
Vy jste nikomu nepsala, psal mi jiný člověk
Ano,nemám čas na čtení všeho ,co se zde děje .
Zato vy toho času máte asi dostatek na takové sáhodlouhé slohovky. stačí to napsat jednou ,stalo se ,dám si na to příště pozor .
A ted mě ukamenujte

Lenka.Vílka
10.10.2023

mysterygirl: první jste začala vy svým zvláštním dodatkem ke komentáři. Kdyby jste i nadále věřila tomu, že bylo všechno ok, tak tu větu nesmažete. A je mi těžko uvěřitelné, že po tolika letech tady vám nebylo divné, že lze komentář napsat. Že je nejspíš něco špatně a ani vás nenapadlo se podívat na svůj profil, zda není nikde jinde. Nebo jste doposud nevěděla, kam se píší komentáře ke knihám, které ještě nevyšly? U knihy to napsané vždy bylo. A nyní už po opravě i v nové databázi. Když je u knihy datum, kdy vyjde...

Zbytek mého příspěvku (žádnou zprávu jsem nikomu nepsala) je obecný povzdech nad tím, jak to tady poslední dobou chodí. A že si myslím, že je to krok zpátky. Lepším trendem teď je stěžovat si, než si zjistit, co se mohlo stát. Lepší je ptát se stále dokola na to samé, když odpověď je v příspěvku nad tím. Ano tohle se stalo. Doslova, přestože odpověď na to samé byla o příspěvek nad tím. A tak dál...

Možná to je právě ten problém. Nikdo nemá na nic čas. Tvrdí. Registruje se sem někdo a do pěti minut si stěžuje, proč mu bylo smazáno, co sem vložil. Nikdo nemá čas věnovat pár minut prozkoumání prostoru, kam vstupuje. Nikdo se nechce ničím zdržovat. A jo, potom v podstatě lže (tvrdit opak pravdy je co jiného než lež?), že mu bylo smazaný. Ne, nebylo. Jenom neměl čas. Je to zajímavé téma na zamyšlení, podle mě. Nikdo nemá na nic čas? Tomu tak opravdu nevěřím. Každý má čas. Jenom si potom v rámci své obhajoby posovouvá minuty na jiné místo, aby mu to dávalo smysl samo před sebou. A to je podle mě zajímavé téma. Docela dost.

Paja1709
10.10.2023 5 z 5

Knihu jsem si precetla a napsala komentar ke knize.Vcera jsem zjistila ,ze komentar tam neni.Takze jsem dnes napsala novy.Nevidela jsem duvod proc bych mela zjistovat kde byl presunut nebo proc tam neni..V novem komentari jsem proste napsala ze Muj komentar je fuc tak pisu novy.Co me ,ale dost prekvapilo byla zprava co jsem dostala ,ktera byla celkem utocna.Ze jsem vyuzila chybu systemu.A k cemu jsem ji vyuzila?A kdyz ctu tady dalsi komentar ,tak musim jen kroutit hlavou.Jinak kniha je skvela jako vsechny od Yrsy ,tak muzu jen doporucit.

mysterygirl
10.10.2023 5 z 5

Nemám čas studovat pravidla,co se děje s komentářema, kde kniha ještě nevysla , že jsou přesunuty do diskuze .
Nevidím tam komentář ,tak mi to přijde divný .stačilo upozornit a ne psát sáhodlouhé skoro urážející zprávy.
Nic špatného jsem neprovedla.
Proč teda lze ke knize, která ještě nevysla, psát komentáře? Kdyby to nešlo ,tak se zarazim, ale pustí to,tak jsem ji napsala.a možná to je i dobře ne,třeba si ji víc čtenářů koupi ,když uvidí,jaký měla ohlas.

Lenka.Vílka
10.10.2023

Ráda bych podotkla, že jsem přišla na nepříjemnou chybu v nové databázi. Ke knize šlo psát komentáře, přestože kniha nevyšla. To se stalo i tady. Kniha vyšla 9.10. Technická podpora to opravila. Nyní už nejde psát komentáře ke knize, která ještě nevyšla. Proto ty komentáře, co tady byly, byly přesunuté do diskuse.

A já si tady čtu 10.10 komentáře typu:
- Tak ještě jednou, jelikož komentáře jsou fuč.
- Nechápu , kdo a proč tady smazal komentáře, nicméně ho napíšu znova.

Taky se vám to zdá vtipné? Komentáře fuč nejsou a rozhodně je nikdo nesmazal. Ale proč to sem lidé píšou? Znamená to, že spousta lidí považuje za snazší cestu stěžovat si místo zjištění si základu? Aby se prostě jenom podívali, co se děje a proč se to děje? Ono to je jejich způsobem nějak rychlejší? Rozhodně je to údernější a na některé lidi to správně emočně funguje. Ale ten zbytek se podívá do diskuse a podle datumu příspěvků mu to dojde. My všichni tady nejsme úplně hloupý a snažit se to uhrát na kolektivní slepost davu pokaždé nezabírá.

(Předpokládám, že čtenářky četly eknihu, která vyšla dřív než papírová verze. A využily chybu v systému, když tady ekniha záznam ještě nemá.)

Zažíváme to tady tedy stále dokola, přesto se stále divím. Když jde o to stěžovat si, lidi vidí div ne za tři rohy. Ale jakmile jde o použití zdravého rozumu nevidí ani metr před sebe. Zajímavé téma na diskusi...nemyslíte? :)

Paja1709
03.10.2023 5 z 5

Ja Yrsu proste miluji.Toto bylo skvele.I kdyz ma kniha celkem dost stran ,tak precena za jeden den,jelikoz se nedala odlozit.Od zacatku napinave a nuti to ctenare cist dal.

mysterygirl
02.10.2023 5 z 5

Naprosto geniální, mrazivý, napínavý, nervydrásajici příběh.
Za mě nejlepší od Yrsy.
Možná letos i nejlepší thriller,co jsem četla.
Nečtěte ho sami, večer..