2666 diskuze

2666 https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123918/bmid_2666-rHJ-123918.jpg 4 105 28

V kompozičně bohatém románu 2666 se mísí detektivka s eposem, filozofický román s básní, citová výchova s vědeckofantastickou literaturou, novinová reportáž s lékařskými záznamy šílených stavů choré mysli. Hlavními hrdiny jsou tři profesoři německé literatury, které spojuje láska k dílu tajemného spisovatele Archimboldiho i k jejich anglické kolegyni. Čtyři badatelé se vydají po stopách Archimboldiho do Mexika, kde se dozvědí o řadě brutálních vražd žen a dívek. Tyto zločiny se vinou pěti knihami románu, zrcadlícího dnešní šílenou společnost, kterou snad může zachránit jen literatura.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

2666 , 2004


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

aquarius555
08.04.2020 5 z 5

Možno je to náhoda, ale prvé písmená jednotlivých častí knihy (Kritici - La parte de los críticos, Amalfitano - La parte de Amalfitano atď), dávajú dohromady CAFCA. A ak budeme "c" čítať ako "k"...

TipsyChipsy
28.09.2016 2 z 5

Vůbec nechápu, proč tam bylo tolik vražd, tak sadistických na mladých dívkách, tak nechutných a proč tam všechny byly tak podrobně popsány včetně morbidních scén?? Ty vraždy tam jen tak zabraly větší polovinu knihy, aniž by se nějak vyřešily, vyšetřily. To je ten magický realismus? Jakoby chtěl autor všechno do podrobna popsat, tak se rozpřáhnout, až do ztracena vyšumět. Všechny dějové linie se sice na konci jakoby propojily, ale k čemu to všechno?


tester
09.01.2016

Nečetl jsem to, ale zaujaly mne komentáře. Orientace velmi špatná. Zde vyniká výhoda e-knihy v PDF. Poznámky atd., dá se vyhledávat a vracet a znovu se vybraným místům věnovat.

tester
30.12.2015

Číst komentáře je dobré. Tato gulášovitá kniha propasírovaná mým alzhajmrem by mě v tisknuté formě mohla psychicky ublížit, protože by mně svoji zamotaností přetížila zbytek paměti v mozku. Pak mozek nemůže vůbec pracovat. Zamotanost některých knih mně odrazuje od jeich četby. Takové dílo jedině jako e-kniha s možností vyhledávání, poznámek, vracení se atd. Takže vím co nemám číst. Knihu doporučuji jen čtenářům s větší operační pamětí.