Pavel Kábrt

česká, 1949 - 2021

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

vitek.sk
15.12.2015

Další z nositelů Bludného balvanu. Pan Kábrt je nejen směšný svými ujetými a nepodloženými názory, ale i nebezpečný. Pokud někdo tvrdí, že kreacionismus ve skutečnosti nikomu neubližuje nemá pravdu. Velmi ubližuje našemu vzdělávání a vědě. Proto jsou kreacionisté společensky nebezpeční.

Že věda přináší jen vysvětlení nikoli pochopení je rozšířený, avšak zavádějící a nepravdivý nesmysl.

lecjaks
11.09.2015

http://www.kreacionismus.cz/content/jak-se-nezblaznit
Pane nightlybird, pozorně si pročtěte jeho dílo v odkazu, prostudujte některá díla J.A.Komenského (např. "Truchlivý") a potom hodnoťte. Pokud by J.A.Komenský nyní žil, určitě by dostal zlatý bludný balvan od společnosti, v do které snad nepatří jen jeden jediný z nich. Pan RNDr.Grygar.
Věda přináší totiž jen vysvětlení dějů, nikoliv jejich pochopení.


nightlybird
01.04.2014

Pana Kábrta neznám a jeho knihu jsem nečetl - nebudu se tedy vyjadřovat ani k němu, ani k jeho knize. O kreacionizmu jsem se ale sem tam něco doslechl a na docela zajímavý blog jsem narazil tady :http://pan-aves.blogspot.cz/2010/04/fosilie-nelzou-kreacioniste-ano-recenze.html
Jinak jen dodám pro úplnost, že je pan Kábrt je držitelem ceny stříbrný Bludný balvan za rok 2010 v kategorii jednotlivců (Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS) za dlouholetou propagaci vědeckého kreacionismu.
Ne vždy a se vším se SISYFEM souhlasím, tentokrát se ale strefili.

Pavel Kábrt - knihy

2004  49%Jak se nezbláznit

Žánry autora

Duchovní literatura Náboženství

Štítky z knih

kreacionismus

Kábrt je 1x v oblíbených.