Luca Di Fulvio

italská, 1957 - 2023

Diskuze (8)

Přidat příspěvek

VroniF
11.06.2023

Zemřel na ALS...

Lucuschka
05.06.2023

:-( čest jeho památce ...


helenkan
05.06.2023

Bohužel už pro nás nenapíše žádnou knihu. Opustil nás skvělý spisovatel.

Erummeldë
19.08.2020

Báječný autor, díky němuž jsem si oblíbila knihy s historickým zaměřením. Jako první se ke mě dostala "Dívka, která se dotkla nebe", která mě naprosto učarovala. Autor se nebál detailních drastických popisů, neušetřil své postavy krutostí, které tehdejší doba nesla, ale také jim dopřál hodně štěstí a naplněných snů.
"Chlapec, který rozdával sny" se odehrává v době, která mě nějak nezajímala a velcí gangsteři, přestřelky a malé pouliční gangy mi nepřišli moc čtivé. Ale autor mě velmi překvapil a kniha byla naprosto báječná.
"Sen, který se naplnil" byl už od začátku plný krutosti a násilí. Ale všechny tři hlavní postavy byly tak cílevědomé, odvážné a inspirující, že i tak násilný příběh proměnily ve šťastný. Asi moje nejoblíbenější kniha autora.
"Dítě, které v noci našlo slunce" byla násilná pohádka, kde autor nešetřil láskou a odvahou.
Luca Di Fulvio je brilantní autor, který své čtenáře umí vtáhnout do děje, zaujmout, nebojí se ukázat opravdovou stránku doby a trápit jí své literární hrdiny.

Alexxxka
24.03.2019

Neskutečný vypravěč a spisovatel s velkým S. Dokáže vytvořit příběhy, které se čitateli vryjou pod kuži. Těším se na další knížky.

Ulrika
25.11.2018

Historické knihy nepatří k mým nejoblíbenějším, ale to jak pan Di Fulvio dokáže líčit osudy jeho hrdiny, jsou prostě geniální a je to PAN VYPRAVĚČ!

Gweny
04.09.2018

Člověk, jehož knihy mne dokázaly zcela vtáhnout do svého děje. Místy jsem se smála, místy brečela, měla husí kůži. Vše je psáno tak realisticky, že si člověk dokáže detailně představit, jak to v dané době na daném místě vypadalo. Doufám, že brzy najde inspiraci a vydá další knihu, jeho prací jsem opravdu nadšená!

Bramhr
03.01.2018

Skvely autor. Zatim mne v zadnem prip.nezklamal. Jeho knihy maji pohadkove kouzlo,pritom jsou psany syrove, realisticky. Nekdy mam chut se otrepat, ale neco mne nuti cist stale dal.