Jo Raquel Tejada

Raquel Welch · pseudonym

americká, 1940 - 2023

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

Hamec
15.02.2023

Novinky.cz, 15.2.2023
Zemřela Rachel Welchová
https://www.novinky.cz/clanek/kultura-zemrela-rachel-welchova-40423091

1amu
05.09.2020

Raquel Welch považuji za nejkrásnější ženu, která kdy chodila (v čase mých filmových návštěv) po tomto světě. Píši to v den, kdy má 80-té narozeniny, přičemž by jí tento požehnaný věk málokdo přisoudil. V Databázi knih figuruje jako autorka dvou knih, obě obsahují mnoho o tom, jak se držet fit. Krásná byla zřejmě od narození. Psalo se, že k tomu přispělo i míchání ras, zejména ze strany jejího otce s dlouhým jménem Armando Carlos Tejada Urquizo, ale ani on nebyl čistokrevný Bolivijec, tedy další přínos pro Raquel .
Ta se vypracovala do role t.zv. sex-symbolu 70-tých let tím, že začínala "od píky" jako pouhá servírka. Samozřejmě, že si jejího zjevu povšimli lidé z modelingu a odtud již to bylo kousek k filmu.
Je zajímavé, že největší úspěchy měla ve filmech natočených v Evropě : Zvíře s J.P.Belmondem, ale byli to zejména Tři mušketýři z r.1973, tento film jí přinesl Zlatý glóbus. Film narvaný hvězdami, kde hrají: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Frank Finlay, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Jean-Pierre Cassel, Spike Milligan, Faye Dunaway či Charlton Heston .
Raquel jako paní Bonacieux, koho více si mohl hrabě d'Artagnan více přát. Zastínila i královnu Annu Rakouskou - Geraldinu Chaplin.
Tak tedy paní Raquel : Happy Birthday To You!