Donna Tartt

americká, 1963

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

netopýr088
10.12.2020

Grafomanka, ktorej by som najradšej všetky knihy zredigoval, aj keď neviem, ktoré ich časti by došli tejto ujmy. Cez to všetko zostáva jednou z najtalentovanejších spisovateliek dnešných Spojených štátov. Písať proste vie, ešte nech ju dakto naučí škrtať.

karel9045
14.09.2018

Po přečtení všech tří knih, které Donna Tarttová doposud napsala a po shlédnutí několika videí na youtube, se mi v mysli vynořuje obraz poněkud zvláštní, trochu tajemné dámy, která patří k těm několika procentům celosvětové populace, obdařené značně vysokým inteligenčním kvocientem. A nadto ještě disponující velkým literárním talentem.


JohanKo
18.04.2018

Jako prví knížku od autorky jsem četl Stehlíka. Původně s pocitem, že ta 'bichle' se teda nějak přelouská... a pak jsem ji nedovedl odložit z ruky, dokud jsem ji nedočetl. Prostě parádní příběh, který se nijak zásadně nekomplikoval a plul časem, tak jako jeho hrdinové. Ono velkou zásluhu na kvalitě této knihy má i velmi povedený český překlad.
Takže jsem se pak pustil do čtení i ostatních knih autorky, až na 'Tajný příběh', ale už jsem podnikl kroky, abych dosáhl i na něj :).
Tedy jen krátce dodávám, pokud chcete číst 'společenské romány' o obyčejných lidech a jejich příbězích, pod kterými se skrývá velmi trefný, vnímavý a velmi kritický pohled na americkou společnost, což vychází z hluboké znalosti moderních amerických dějin, které jsou zakomponovány do situací příběhů a jako nit s jimi prolínají do nevšedních vyústění jejich příběhů. Prostě ač jsou autorčiny knihy k zamyšlení a zůstanou vám v hlavě ještě dlouho po přečtení, je to takové pohlazení po duši, pardon za to klišé...

Izu
06.04.2017

Jedna z nejlepších spisovatelek ! Její mistrné vyprávění berou dech.