Alexander Svijaš

ruská, 1953

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

vltavínka
19.01.2017

Velmi čtivým a lidským způsobem vysvětlena problematika karmy. Opravdu výborně psané. Mám všechny 3 díly a rozhodně si je jednoho dne přečtu ráda znovu.

kamibe
05.03.2013

Četba Svijašových knih mi velmi zkvalitnila prožívání mého vlastního života. Když jsem před lety vzala do ruky jeho první díl Karma-život bez konfliktů, provázelo mě nadšení snad na každé stránce. Kdyby se tohle učení dostalo do škol, jsem přesvědčena, že by velmi ubylo negativních nespokojenců a že by nám všem na naší planetě bylo o poznání lépe.

Duchovní literatura bývá někdy dost náročná ke čtení, neboť styl psaní je jakoby těžký, některé věty člověk musí číst vícekrát, pokud jim chce porozumět, a to mnohé lidi od tohoto druhu knih právem odrazuje. Proto velmi oceňuji jakýsi odlehčený, místy až humorný tón, kterým autor píše. Dostávat porce životního poučení tímto způsobem je určitě přijatelnější i stravitelnějí.

Ani při četbě dalších Svijašových knih jsem se nikdy nenudila, i když je to vlastně skoro pořád o stejném.
Když jsem po deseti letech od přečtení jeho první knížky velmi zápasila s jednou nepříjemnou událostí ve svém životě, opět mi pomohla jeho další kniha - Lekce osudu.