Soofi Soofi diskuze u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

@pipa36 Naprosto s vámi souhlasím, když vezmu v úvahu, kolik brakové literatury se vydává, a to i pod nálepkou "lepší" literatury. Nicméně pozitivní je, že za slovy autorky je cítit odhodlání vydat si sérii, jak jí má namyšlenou a to v nejhorším případě i bez Hostu.

18.03.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

@jitka1271 Třetí díl se teprve píše, takže si bohužel ještě nějakou dobu počkáme.

14.03.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Dle nejnovějšího rozhovoru a komentářů na fb je série Naslouchače namyšlena na pět dílů, otázka je, jak se k tomu postaví vydavatelství ..."prostě to pošlu a budu doufat v zázrak:))) nebo to dovydat jinak:))) Mně se to do trojky nevejde, nehledě na to, že bych tam musela dělat velké časové skoky... Všechno záleží na prodejnosti, jestli se Naslouchač vůbec "uživí"..."

Tak doufejme, že se Naslouchač uživí!

04.03.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

To je na Fajovi právě skvělé, že už v průběhu čtení jsem si říkala, že je tam tolik možných linek a náznaků, které by vystačily i na tetralogii nebo pentalogii.
Masakr v Omstoklandu to sice trochu "prosekal", ale i tak nikdo netuší, jakým směrem se bude příběh ubírat, až na skutečnost, že Ilan v něm bude mít zásadní roli a lidé z nížin patrně přijdou o svoji pohodlnou existenci:-)

Romantická linie tam určitě bude také, Ilan k ní nezadržitelně spěje...No, těším se na další pokračování moc.

03.03.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Vedma, to máš naprostou pravdu, s tím Basilem. U něj to vypadá na stejné chování, jako u původního brusiče pětadvacítky a určitě to bude mít v dalším díle dohru. Já jsem před Fajou znovu přečetla Naslouchače, aby mi nějaká souvislost neunikla:-)

24.02.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Ahoj čtenářky,

musím s vámi souhlasit, že nasterey poněkud ztratily moje sympatie po masakru v Omstoklandu, kde nerozlišovaly mezi vojáky, civilisty, nevinnými dětmi...Rovněž jsem si myslela, že mají spojení s přeživšími sklenaři po duvalských bitvách a ty zotročené budou chtít osvobodit.
Mám ale dojem, že Ilan před nastereami varoval i mistr Agadon ve smyslu, že budou chtít někoho, kdo zpracuje sklenit a sklenaři, tak pouze vymění jednoho otrokáře za druhého. Jak to bude, se teprve ukáže.
V případě mladíka, který vyzval kapitána na souboj, mě taky napadl syn Podfortové, ale musel by mít přístup k lutominu nebo bratr Ilan, který oficiálně "kope" za druhý tým. Stejně je zvláštní, že se ho Ilan nikdy nesnažila vyhledat...

24.02.2018 5 z 5


Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Snad to bude jen planá obava, nerada bych se trápila překladem z angličtiny. Děkuji za odpověď.

04.11.2017 3 z 5


Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Nevíte někdo, kdy by kniha měla vyjít ten příští rok? Je to vcelku zklamání, už jsem se těšila, že bude na podzim vydaná.

19.09.2017 3 z 5


Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Přesně tak, naštěstí to není jako Skleněný trůn.

30.01.2017 4 z 5