Richisa Richisa diskuze u knih

☰ menu

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Také jsem měla sto chutí diskutovat od začátku knihy... Nemám chuť stydět se za to, že jsem bílá a přišlo mi, že kniha mi to podsouvá. Zároveň mi přišlo naprosto neuvěřitelné, že by se černá sestra v USA okamžitě neozvala proti diskriminaci, popř. že by nemocnice prvotně nestála za svým zaměstnancem obzvláště v případě zjevné diskriminace ze strany pacienta. Doslov autorky jsem si dočetla až po tom, co jsem napsala svůj komentář. Tam se mi také potvrdilo, že to, co vychází ze skutečnosti je to, že potom co nějaký nadřízený uvedl do karty miminka, že o něj nemá pečovat afroamerický personál se ten okamžitě soudil a vyhrál... No, takže tak k uvěřitelnosti a objektivitě této knihy.

P.S.: nepovažuji se za rasistku, s předsudky se snažím bojovat a u svých dětí je pokud možno nepodněcovat, ale zároveň mám i nějaké zkušenosti a na základě těch se chovám pokud možno bezpečně pro sebe a své děti - nestydím se za to.
P.S.2: pokud někdo vidí rasismus v tom, že se někdo směje dobrému vtipů o černých, zelených, modrých, nebo fialových, tak to rasista jsem a budu - já se dobrým vtipům směju ráda.

03.06.2019 3 z 5