Péťa1950 Péťa1950 diskuze u knih

☰ menu

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Protože jsem přes čtyřicet let učila na druhém stupni ZŠ, tak mě po přečtení děsí, kolik smutných nebo netečných a ospalých dětí si něčím podobným procházelo. Ve škole byly v bezpečí. Třikrát jsem při tělocviku objevila fyzicky týrané dívky podle spousty modřin na nohách. Jednou šlo o matku vysokoškolačku, dvakrát o otce také vysokoškoláky. Řešení bylo jen částečné a krátkodobé. Sexuální násilí se odhaluje hůře. Matky manžela chrání, je živitel rodiny. Zažila jsem, že rodina nechala zavřít do ústavu syna místo otce, který zneužíval vlastní dcery. Smutné je, že se to děje stále a po celém světě. Dobře, že autorka toto téma otevřela. U Sáry v hlavě se to asi nezrodilo. Dítě se snaží vytěsnit krutý zážitek, hledá pomoc, která nepřichází. Kdo by věřil dítěti, když je otec vysoce postavený.

28.04.2022


1984 1984 George Orwell (p)

26.8.2021 řekl v podcactu Ladislav Nagy, docent JČU "Ohánět se dnes Orwellem je přes čáru. Spíš bychom ho měli číst." Tak čtěte.

12.10.2021 4 z 5


Láska k přehnanému Láska k přehnanému Peter Demeter

Knihu jsem dostala od autora jako dárek ještě dříve, než šla do prodeje. Nevěděla jsem, že ještě není v prodeji, proto hodnocení v předstihu.
Děkuji za doplnění a opravu nepřesných údajů.

07.08.2021 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Brutalita za každou cenu. Vztahy mezi detektivy bránící vyšetření série vražd a zabránění dalším.... Sympatický mi byl jen nováček. Nahlédnutí do soudního systému, korupce...Konec neuzavřený, dává možnost pokračování dalším dílem.

13.06.2021 3 z 5


Vstanou noví bojovníci Vstanou noví bojovníci Antonín Zápotocký

Setkala jsem se s knihou na SVVŠ. Dávno

19.07.2018