JohnnyBane JohnnyBane diskuze u knih

☰ menu

Vzestup Záviše z Falkenštejna Vzestup Záviše z Falkenštejna Hana Skřeková

Zdravím rok se sešel s rokem a tak se opět ptám kdy bude pokračování této výborné knihy.

21.06.2019 4 z 5


Přemyslovská epopej Přemyslovská epopej Vlastimil Vondruška

Odlišný formát

02.03.2018


Vzestup Záviše z Falkenštejna Vzestup Záviše z Falkenštejna Hana Skřeková

Omlouvám se za možná hloupou otázku. ale vím, že autorka této knihy je i velmi aktivní uživatelkou této databáze tak se zeptám. Zajímalo by mě, zda je kniha čistě historickou studií nebo autorka do slepých míst historie vložila svůj rukopis a jedná se tak o historický román.

06.06.2017 4 z 5


Karel IV. - Otec vlasti Karel IV. - Otec vlasti Ludmila Vaňková

Nevím no zrovna tahle série má už 4 různá vydání 1 od Melantricha 6 knih nejhezčí vydání krásná vazba, přebal, ozdobné písmo na začátku kapitol a obrázky ve stylu Mědirytu od Michala Houby pěkně červeným písmem vložené legendy a historické reálie. Poté přišla ubohá a laciná verze od Šulce a Švarce taky v 6 knihách. Nedávno vydali Šulc a Švarc novější verzi ve 3 knihách a nyní totožné počtvrté akorát v jedné knize.. Docela by mě zajímalo jestli se nějak v textu ty verze odlišují, jestli jsou třeba upravené doplněné vzhledem k novým poznatkům nebo jestli je vydavatelství naopak nějak nezkrátilo...

18.04.2016


Kronika Karla IV. - Cval rytířských koní Kronika Karla IV. - Cval rytířských koní Ludmila Vaňková

Trochu tápu, chápu to správně, že tahle série "Kronika Karla IV" je vlastně jen znovu vydaná sága Orel a lev ? Jen místo v 6 knihách je ve třech ?

25.05.2015