jasminecka jasminecka diskuze u knih

☰ menu

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Domov znamená pozorovat, jak měsíc stoupá nad volnou, spící krajinou, a mít někoho, koho můžete zavolat k oknu, abyste se mohli dívat spolu. Domov je tam, kde s někým tančíte, a tanec je život. (347)
Ano? Ne? Co je domov pro vas?

18.01.2024 3 z 5


Služka Služka Hana Lasicová

Vahala jsem mezi tremi a ctyrmi hvezdami.
Mezihry s klepackou pro me byly otravne, dej asi i diky michani stare gramatiky, byl pro me nekdy zmatecny, kdo co rikal komu to me moc nebavilo.
Ale co se mi libilo: proud reci dobre imitoval vypraveni stareho cloveka; zachyceni uplne jine mentality, nez je ta dnesni; prinasi otazky, jestli jde ci nejde prozit dobry zivot naplneny pouze sluzbou, otazky po smyslu byti, po ne/naplnene lasce...
Je o cem premyslet.

18.09.2023


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kdo ma chut k diskusi: ve svetle zaveru se mi porad vraci cast rozhovoru mezi Kayou a Tatem: Uz te nikdy neopustim. - Ja vim.
Kdyz se s Chasem zachovala jako svetluska - myslite, ze by se pri pripadnem Tatove odchodu zachovala jako kudlanka? Nebo se mu doopravdy rozhodla verit?

22.06.2023 3 z 5


Tappi a první sníh Tappi a první sníh Marcin Mortka

Jake pouceni vidite v pohadce Cerny mrak (kdyz namluvi cernemu mraku, ze je zeleny, a tak prestane delat povoden)? V ostatnich pohadkach jsem leccos nasla, ale tady nic vyrazneho nenachazim...

04.02.2023 4 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Pojdte mi rict - komu pripadaly vily trosku ... autisticke? Vidi svet lidskych emoci, ale vlastne je to pro ne zahada a neuchopitelny koncept... Nebo ne?
A co se stalo s Vlastovkou, ze nakonec pomahala Osobel a Havranovi? Je to jen o tom, ze si s ni Isobel byla ochotna hrat?

06.01.2023 4 z 5