Fontak Fontak diskuze u knih

☰ menu

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Já si myslím, že to musí být nějaká chyba v překladu. Jak mohl knihu "O slepém včelaři" napsat Thomas (syn Georgův - dějová linka 2007), když knihu "O slepém včelaři" vlastnil už William v dějové lince 1852? Vždyť přece "O slepém včelaři", to je ta kniha, kterou donese v roce 1852 Williamovi jeho syn Edmund a položí mu ji na stůl, zatímco William se nemocný a nemyty válí v posteli a právě tato kniha mu nakonec pomůže vstát a pustit se znova do díla. Zkrátka a dobře, kniha "O slepém včelaři" existovala už v roce 1852,William ji měl. Tak ji mohl napsat Thomas??

07.11.2022


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

V pondělí 26.3.2021 se na pultech knihkupectví objevilo nové vydání. Avšak stále se jedná o překlad Luby a Rudolfa Pellarových z roku 1960.

01.04.2021 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Blanka emigrovala. A tím zničila život Svatoplukovi, Evě a následně i Bohdaně. Ale proč emigrovala?? Hlavní zápletka mi přišla až neuvěřitelná a doteď nemůžu pochopit, že toto napsala paní Mornštajnová. Autorka naprosto skvělé Hany. Blanka je "nucena" emigrovat, protože se bojí toho, že po ní půjdou esenbáci, kteří vědí, že cyklistu srazila žlutá Škodovka. A to je právě ten kámen úrazu. Absolutně nechápu, jak mohli esenbáci vědět, že cyklistu srazila žlutá Škodovka. Nehoda se odehrála beze svědků /když tedy samozřejmě nepočítám ostatní členy hudební skupiny, kteří v autě jeli také/, tělo bylo uklizeno kamsi do křoví a ani sám cyklista nemohl podat zprávu o tom, že ho srazila žlutá Škodovka, neboť než ho ráno rodina a policie našla, byl už mrtvý. Takže - ona hlavní zápletka je podle mě naprosto nesmyslná a nepřestávám si lámat hlavu nad tím, jak esenbáci přišli na to, že cyklistu srazila žlutá Škodovka..?? Proč ne třeba bílý trabant? Jak to mohli vědět, když se nehoda odehrála, znovu opakuji, beze svědků?? To nikomu ze čtenářů nepřijde divné? Ani paní Mornštajnové to nepřijde divné? A navíc - i kdyby za Blankou přišli esenbáci a zeptali se jí od čeho je promáčklá kapota na autě, stále mohla trvat na tom, že srazila srnu. Co jí mohli dokázat? Cyklista už byl po smrti, takže by proti ní svědčit nemohl.

07.01.2020 3 z 5