Blondebookdevil Blondebookdevil diskuze u knih

☰ menu

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Trochu mě mate, že když zadám vyhledávání názvu této knihy, vyskočí mi dvě možnosti, jedna z toho je knížka a druhá ekniha. Myslíte, že by to šlo dát dohromady pod kolonku vydání? Je dost matoucí si najet na autorku a vidět, že knížka (ekniha) Přízraky domu Carrowů má modré hodnocení, ačkoli normální kniha ho má přes 80%?

04.07.2020 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Po přečtení několika komentářů jsem zjistila, že nejsem sama, která má z Outsidera rozporuplné pocity. Tak jak tu již někdo zmínil, nebavil mě ten rozjezd a spousta zbytečné omáčky okolo. Nevadí mi číst tlusté knihy, to vůbec, ale měla jsem pocit, že v některých částech se to zbytečně natahuje.
Brutální vražda chlapce, obvinění populárního trenéra kouče T za tento hrůzný čin, avšak důkazy si odporují. Kouč T byl v době vraždy na jiném místě, míle od místa vraždy. Tak proč jsou všude jeho otisky? Marně jsem doufala, že se to nějak racionálně vysvětlí, člověk na dvou místech, nastražení otisků a tak dále, ale po dočtení si říkám proč ne? Někdy si lámeme hlavu s takovými věcmi a mně nadpřirozeno v tomto příběhu vůbec nevadilo. Dokonce bych ocenila víc pasáží s příšerou s brčky v očích. Z té mi tedy běhal mráz po zádech... Holly byla milá postava, která děj tak v půlce příběhu rozproudila. A jsem jí za to vděčná, skoro mě nudných 100 stran donutilo knihu nedočíst.
Scéna, kdy Holly popisuje mexickou/španělskou příšeru el Cuco, do příběhu vnesla něco nevšedního, zvlášť když se dají dohledat informace, zmíněná ukolébavka a němý film s las luchadoras.
King pro mě nikdy není oddechovka a musím se mu věnovat naplno a vnímat každou větu a souvislost. Jsem ráda, že jsem do této knihy šla a nakonec mě mile překvapila. A když už ji mám v živé paměti, nemůžu se dočkat zpracování v seriálu od HBO, trailer mě dost navnadil.

29.12.2019 4 z 5