Zdenda20 Zdenda20 diskuze

☰ menu

Klub čtenářů historických románů

Nechci komentovat co je lépe napsané, ale po přečtení prvního dílu Přemyslovské epopeje jsem chtěl všechny čtyři díly. Je to skvěle napsané.
Taky je moc pěkné Mezi tiárou a orlicí. Podle mého pan Vondruška píše špičkově. Líbí se mi , že se neztrácím ve velkém množství postav a různých popisech událostí, jak je kdo chápe. Možná je to dáno věkem, že nehledám scifi příběhy, ale jen pěkné počtení. Tohle období dějin je asi jediné na které můžeme být hrdí jako Češi.

07.05.2014


Klub čtenářů historických románů

Střet králu jsem četl asi před dvěma roky co to vyšlo a ačkoliv nejsem čtenář scifi moc pěkně napsaný. A Decameron byla povinná četba na průmce a to je cca třicet let a od té doby jsem se k tomu vrátil ještě asi dvakrát. Moc hezky napsané životní příběhy. To se dá číst opakovaně. Mě víc zaujal ten protipól žánru. Sám se rád vracím k Čapkovi, Markovi a takovým českým klasikám.
Co poslední dobou čtu, tak převážně Vlastmil Vondruška.

16.04.2014


Klub čtenářů historických románů

Opět čtu Vaše příspěvky. Jsem rád, že je nás postižených víc a různé generace. Snad z toho plyne skutečnost, že poučení je z historie.
Ale tady Natigue mě dostala s kombinací Střet králů a Dekameron.
Podle mého obojí je výborné čtení,ale dost odlišné knihy.
No a Králova dcera je dostupná na Bux.cz v tištěné formě za 272,-Kč
Možná , že by se našla někde i v antíku.

15.04.2014


Klub čtenářů historických románů

Tady v diskuzi čtu o besedě s panem Vondruškou. Je to můj oblíbený autor, snažím se sehnat všechny jeho knihy o historii. Ale naposled jsem koupil knihu o staré Šumavě a to mi dost zklamal. Taky bych rád ho potkal osobně, ale to se mi zatím nepovedlo.

14.04.2014


Klub čtenářů historických románů

Zdravím Vincek, taky rád čtu knihy na které mám podobný pohled . Pravděpodobně jsme věkově blízcí a tím nám chybí ten zájem o romantiku, který já moc neberu. Film který je podle knihy je téměř vždy naladěn do rychlejšího děje a tak postrádá věcnost. Poslední co se mi docela líbilo byl film s Nicolasem Cagem o té přepravě čarodejnice. Těď si ani nevzpomenu na název, ale bylo to podle názoru dobrý. Naopak Jménem krále od Vondrušky tam bylo patrné , jak se dá ušetřit. Dobré herecké obsazení včetně dobrých heeckých výkonů, ale chtělo to nešetřit na kaskadérech či skupině historického šermu. Takže závěrem kniha je krásná. Taky mám raději klasickou knihu než e knihy i když to má svoje pozitiva. To je hmotnost a vypnutí když už usínám. To co doporučuješ je kniha podle které byl natočen film Statečné srdce? Zkusím se po knize podívat, jelikož máš dobrý vkus.

09.04.2014


Klub čtenářů historických románů

Někde tady v diskuzi jsem četl, že Mezi tiárou a orlicí je čtení pro opakování.
Musím dát za pravdu. Podle mého jsou to i jednotlivé díly Přemyslovské epopeje. Škoda, že už nejsou dlouhé zimní večery pro které jsou takové knihy přímo stvořeny. Od paní Vaňkové jsem četl Cval rytířských koní a Dvojí trůn a asi jsem nevděčník, ale přijde mi velice zdlouhavé popisování jednotlivých situací.Přišlo mi to jako popisování jaké má soused kukačky.
Ale každý má jiný vkus, někomu se to líbí.

07.04.2014


Klub čtenářů historických románů

Přečetl jsem Zdislava a ztracená relikvie a je zde také stručně popsáno dobývaní Jeruzaléma a souvislosti o trnu z Kristova koruny. Je moc pěkné,jak co autor to jiný pohled. I když jsem ateista, tak se mi líbí rozdílný pohled na křížové výpravy a co si kdo od toho sliboval. Jedni stále hledají odkaz od boha a různé artefakty a jiní poklad templářů. Někdy je i těžké pochopit co autor zpochybňuje. To myslím například Sixtínské spiknutí.
A ještě jednou děkuji za info v předchozí diskuzi.

24.01.2014


Bazar na Databázi knih

Já mám pozitivní postřeh. Přes databázi jsem koupil asi čtyři knihy během loňského roku a vše bylo vpoho. Po zaplacení obratem jsem knihu obdržel.
Zkouším se dívat i jinam, ale stav knih není dobrý. Tady jsou většinou lidé, kteří mají ke knihám dobrý přístup, tak i stará kniha je s dobrou vazbou a neponičená. Jedině škoda, že se občas stane, že inzerát nikdo nevymaže.

07.01.2014


U které knihy jste se smáli nahlas?

Zkuste knižky od Švandrlíka a nemusí to být Černí baroni. Zasměju se při popisu situací nebo popisu postavy. Někdy mi stačí popis v historických detektivkách od pana Vondrušky při popisování chování vyšetřovatelů.

04.01.2014


Klub čtenářů historických románů

Chci se jen dotázat Toulky zaniklou Plzní to vyšlo asi před třemi roky. Je to o čem je zde psáno. Je to hlavně fotogalerie? No očekávám další příspěvky jak kdo vítá rok 2014 a na co nového se těšíte. Objevovat knihovnu po otci je také fajn. Alespoň se dá porovnat autor dnešních dnů s někým kdo psal před padesáti lety. Ani to nemusí býtt historik.

02.01.2014


Klub čtenářů historických románů

Taky se pochlubím s vánočními dárky co se týče knih. Dvě knihy od pana Vondrušky a to Strážce boleslavského mystéria a Tajemství abatyše z Assisi. Obě knihy jsou bezva a mohu je jen doporučit. Celkem stručně je napsán úvod ke druhé knize, aby čtenář pochopil smysl děje a důležitosti pátrání.I když jsem plzeňák ještě jsem nečetl Toulky zaniklou Plzní.

30.12.2013


Klub čtenářů historických románů

Moc pěkný předchozí příspěvek. Taky si myslím , že poznám co píšou ženy nebo muži. Například i pan Vondruška píše s humornou nadsázkou, kterou jsem u právě čtené knihy od Ludmily Vaňkové nenašel. Nebo když jsem četl knihy od Simona Scarrowa bylo hezky poznat, že autor je brit a když píše o legiích v Anglii, tak při tom fandí původnímu obyvatelstvu.
Určitě se po Zapometém papeži podívám. Už protože jsem zvědavý čemu se říká katolická kamasutra. Také nejsem nepřítel žen ani spisovatelek, které píší převážně pro ženy. Je to také ochodní tah. Ženy kupují víc knih a víc dojmů si z nich berou. Nebo se chlapi zamyslete proč vlastně rádi čteme my. Já hlavně pro pobavení z dobrých slovních obratů pokud možno humorných a pro srovnávání popisu historických údálostí našich dějin. Klidně si přečtu Karla Poláčka nebo i Švandrlíka.

17.12.2013


Klub čtenářů historických románů

Dík všem za doporučení. Je fakt, že máme každý trochu jinou představu o ději v knihách. Jsem rád když to má stále spád a může to i trochu ujíždět na realitě. U jednoho příběhu popisuje pan Vondruška, jak usvědčili vraha na základě hnědého vlasu jedné dívky. Tak mi to chvilku přišlo jako kriminálka Miami. Ale přesto se mi to líbilo. Sehnal jsem v databázi od Vaňkové Cval stříbrných koní a Dvojí trůn, tak jsem zvědavý jaký to bude.
Zkusím se podívat i na toho doporučenýho Kratochvíla, to nevím jak píše,ale určitě dám na doporučení.Takže dík.

04.12.2013


Klub čtenářů historických románů

Nevím, jak ostatní v této diskuzi preferují autory historických románů.
Já v poslední době kupuji knihy od pana Vondrušky a jeho Přemyslovská epopej mě nutí kouknout i na knihy od paní Vaňkové.Zkuste někdo něco podobného doporučit.Tady se o přemyslovcích zmínil jen bokken.
Tak přeji hezký den všem čtenářům.

01.12.2013