šneki šneki diskuze

☰ menu

Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Čtu knihu Krásky a ačkoli jsem teprve na začátku, proměn už bylo několik. Kniha vypráví o světě, kde se všichni rodí šediví a nepěkní a právě Krásky jim pomahají změnit vzhled. Hlavní hrdinka se poměrně brzo dozvídá, že není vyvolenou Kráskou, což byl její úkol celý život. Proto ať pokračuje ten, v jehož knížce se postavě něco nepovede/nedosáhne toho, co chtěl.

25.07.2020


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě čtu Nádhernou temnotu, druhý díl Kroniky zaklínačů. A jak může název prozradit, o nadpřirozeno rozhodně nouze není, objevují se zde Temní a Světlí zaklínači, Inkubové, věštkyně a vidiny.

Hlavní postava Ethan má právě vidiny, kde se dozvídá věci z minulosti, takže nechť pokračuje někdo, v jehož knize se také postava dozvídá o minulosti nějakým nezvyklým způsobem.

15.03.2020


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě dočítám Smrtku od Neila Schustermana, kde se 2 hlavní hrdinové stanou učedníci smrtky a přestěhují se k němu domů. A rozhodně to není jejich jediné stěhování.
A protože se Smrtka odehrává ve světě, kde můžete být nesmrtelný, pokračuje ten, v jehož knize někdo takový vystupuje (nebo alespoň hodně starý, ať to zase nestojí).

31.03.2019


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě čtu zfilmované Šíleně bohaté Asiaty, kde se hlavní hrdinka dozvídá o bohatství svého přítele Nicka a dostává se do vyšší společnosti. Tito lidé jsou neuvěřitelně bohatí a hlavně pořád ve střehu, takže Rachel je neustále pod dohledem Nickovy široké rodiny.
Dále ať tedy pokračuje ten, kdo čte knihu, kde se vyskytuje nějaká početná rodina.

03.12.2018


Nákup cizojazyčných knih

Doporučuji Bookdepository, doprava je zdarma a paperbacky jsou za dobré ceny, hardcover je dražší, ale to je v cizině normální.

14.10.2018


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Přispívám s včera dočtenou knížkou Bright we burn (3. díl, 1. díl And I Darken vyjde v ČR jako Temnota).
Nyní dospělá hrdinka se v druhém dílu znovu setkala s její chůvou a v této knize si již zvykla na její opečovávání. To jí vadilo z důvodu, že žádný úspěšný muž ve středověku chůvu nemá a ona nechce být společností viděna jako pouhá žena, vhodná jen ke strategickému manželství.
A protože hrdinku mé knihy všichni podceňují, pokračuje ten, v jehož knize je hrdina také podceňován, ať už kvůli pohlaví, barvě pleti nebo čemukoli jinému.

28.08.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, jako mladší jsem četla knihu, kde se dva teenageři zamilovali na na letišti/v letadle a tuším, že měla modrou obálku a na ní bílá oblaka, ilustrovaná. A ta holka letěla na svatbu svému nevlastnímu tátovi.

20.12.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Jsem na začátku knihy Forest of a Thousand Lanterns, kde je hlavní hrdinky vychovávánou svojí tetou. Tato knížky se odehrává v prostředí podobném východní Asii, takže pokračuje ten, kdo čte nějakou knihu idehrávající se v Asii.

28.11.2017


Nákup knih

Koka: zase bych to tolik nehrotila. Někdo si prostě vede seznam, co si chce koupit v budoucnu a ne zrovna v tu chvíli, kdy mu vy napíšete. Nebo to tam mají pro přátele, aby věděli, co k Vánocům.

01.11.2017


7.) kniha, podle níž byl natočen seriál

Pro milovníky Young Adult samozřejmě Mortal Instruments se seriálem Shadowhunters.

30.10.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě čtu druhý díl Selekce - Elita. Nemůžu ůplně říct, že je to optimistické, ale rozhodně je to nekomplikované aneb přesně to, co můj mozek na začátku školního roku potřebuje.
Pokračuje ten, v jehož knížce se vyskytují princové/princezny/králové/královny... Zkrátka ta nejvyšší monarchie.

03.10.2017


Knihy/deníky ze 2.sv.

Mně se líbila i Jsou světla, která nevidíme. Sice to není formou deníku, ale ke Zlodějce knih bych to klidně přirovnala

28.07.2017


Vzdělanost národa

Možná je to tím, že starší lidé měli více času získat všeobecné znalosti... A navíc to vše závisí na aktuálních trendech, například si myslím, že když se zeptáte někoho mladého na něco ohledně počítačů, tak vám dá správnou odpověď spíše než někdo starší. A u jiných témat to zase platí obráceně.

14.02.2017


Knihy pro kluka

Mě bavila Enid Blytonová a její detektivky.

12.02.2017


Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2016

Jiskra v popelu, Lady Midnight, Jih proti Severu, Skleněný trůn, Enderova hra a určitě by mě napadly nějaké další :D

31.01.2017


Kdo četl knihy od Jen Calonita a Jacqueline Wilson?

Super jsou i Sladké časy, ale je to asi pro starší, stejně jako ta Jodie

20.01.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Čtu Dědičku ohně, celá série se vlastně odehrává na zámku, jen hlavní hrdinka tam teď není, ale jsou tam pohledy postav z hradu.
Pokračuje ten, kdo čte knihu, kde se lyžuje nebo bruslí.

30.12.2016


8. oblíbená kniha rodičů, prarodičů

newtory: Odviate vetrom je super knížka, doporučuju :)

24.12.2016


4. kniha odehrávající se v budoucnosti

Tak tu si chci přečíst tak jako tak :D

21.12.2016


Knihy obsahující zajímavé myšlenky

Rozhodně série Enderova hra (plus Stínová série) od Orsona Scotta Carda. První díl na to možná nevypadá, ale už v dalších se řeší otázky náboženství, zabití jiného druhu a jak moc nám je ten jiný druh podobný. A ve Stínove sérii hlavně vláda na Zemi, mír atd.

26.10.2016