petra3174 petra3174 diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

@Nelly - děkuji moc!! Je to ono. V 5 letech si toho člověk moc nepamatuje a koukám, že ani žádný strom na obálce není. Ale hlavně že už konečně vím, co to bylo za knížku:-). Opravdu děkuji.

13.12.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, jen to zkouším, protože o knize, kterou hledám, moc nevím. Bylo mi asi tak 5 let, když mi jí rodiče četli (takže vydání knihy tak před rokem 1982). Byla to knížka pro děti. Bylo to o takových malinkých mužíčcích, co nosili na hlavě místo čepic vršek od žaludů a sbírali lískové oříšky. Myslím, že to animoval Miloš Nesvadba. Na obálce byl nakreslený takový velký strom, asi dub, a na něm ty mini mužíčkové. Bylo by krásné, kdyby mi někdo poradil:-). Nikdy jsem jí nenašla. Děkuji.

13.12.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ano!!! Děkuji moc, Litocho. To je přesně ono:-).

21.01.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj, pátrám po knize (sérii knih) pro mládež. Vydání asi před rokem 2009. Bylo to o dívce, které bylo tak 11 max. 14 let a šla do školy a asi jí zajelo auto nebo něco podobného. Každopádně zemřela a změnila se v anděla a chodila do školy pro anděly a našla tam nové kamarády a kamarádky a s nimi potom chránila lidi. Bohužel si víc nepamatuji. Jen že to nebylo od českého autora. Děkuji za pomoc.

20.01.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den,

poradí někdo název knihy?
Četla jsem jí tak kolem roku 1999. Je o americké novinářce, která v Austrálii nebo Novém Zélandu začala žít s kmenem domorodců. Domorodci putovali, jedli jen, co si ulovili, nemyli se, stačilo jim domlouvat se beze slov výměnou myšlenek, střídali se ve vedení skupiny a pak byla i ona ve vedení a snažila se ulovit nějaké konkrétní zvíře pro tu skupinu a povedlo se jí to. Nemyla se také a ze začátku smrděla, ale pak si to její tělo zvyklo a vyčistilo a přizpůsobilo.
Děkuji.

13.12.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím, hledám název knihy, kterou jsem kdysi četla z edice Love story. Bylo to o Elisabeth a Alexandrovi. Elisabeht učila na škole, kam Alexander chodil a zpočátku se neměli rádi. Pak spolu začali chodit, ale po skandálu s původem Elisabeth se rozešli. Ona zjistila, že čeká dítě, ale Alexandra nekontaktovala a vdala se za staršího muže. Její manžel měl rád Egypt a sbíral artefakty z Egypta, pokusil se ukrást Zlatou pohřební masku. Alexandr se oženil také s někým jiným. Během let se setkávali a míjeli. Dokonce Elisabeth po 2. s ním otěhotněla. Nakonec skončili spolu, ale bylo to na úkor jejich blízkých. Kdyby někdo si vzpomněl na název, budu ráda. Děuji.

26.07.2018