Parwana Parwana diskuze

☰ menu

Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Bubo19: díky za informaci, já měla za to, že jenom jedno (nebo mi to tak přišlo). Tak to jste mě uklidnila ;)

13.12.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Nechci být hnidopich, ale konec roku se nezadržitelně blíží a jestli budete zveřejňovat rychlostí jedno téma týdně, tak Vám to vyjde pouze na 18, když jsme zatím u patnáctky. Nechcete nám v nejbližší době nadělit témat víc? ;)

13.12.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2020

Nemůžu se dočkat dalších témat a chystání knížek... Sice jsem si říkala, jestli bude stále kde brát nová a nová témata na další výzvy, ale hned první zveřejněná položka mě ujistila, že ano ;)

25.10.2019


1. kniha, která je starší než čtenář

@Mariva: beru to stejně. Jelikož obcházím různé knihovní budky pro odložené knihy, mám jich víc než dost. I když názor, že jde o dílo jako takové, neodmítám, tohle bych neobcházela - kniha je prostě kniha, tj. ne dílo, ale kniha sama o sobě, a najít nějakou, kterou vydali před mým narozením fakt není problém. Takže i když dočítám eletronicky knihu, kterou jsem fyzicky musela vrátit, do výzvy si dám jinou, kterou v papírové formě vydanou před mým narozením dočtu celou.

25.06.2019


18.) kniha, která získala Man-Bookerovu cenu

Taky jsem jedním dechem přečetla Příběh služebnice a až teď po přečtení zjistila, že byla pouze nominovaná... Použila jsem ji na knihu s lichým počtem stran a na splnění tohoto bodu jsem si od stejné autorky vybrala Slepého vraha. Nicméně mě dost zaráží, jak již bylo výše uvedeno, že někteří plní výzvu dost pochybným způsobem (zvlášť tu služebnici má u Manbookerovy ceny dost lidí, o černobílých obálkách se vůbec nebavím) a vůbec jim to nevadí.

24.02.2019


2.) kniha autora, který žil ve vašem kraji

Zlínský kraj - můj učitel ze základky vydal sbírku básní, ale není v databázi a ani mi nejde přidat :(

25.11.2018