michaela.mala93 michaela.mala93 diskuze

☰ menu

5. kniha od severského autora

Siena: Vážně považujete wikipedii za relevantní zdroj informací? :D Odkaz jsem ani neotevřela, ale upřímně - wiki není ten odkaz, ze kterého bychom měli čerpat... :D

05.01.2017


5. kniha od severského autora

makyna95: Vždyť Británie je západ...

04.01.2017


5. kniha od severského autora

Siena: Proč jste tak ironická? Když napíšu, že mi přijde, že prostě mají většinou detektivky, nemůžete hned napsat, že mi to teda přijde špatně. Je to můj názor a každý může mít názor, jaký chce. Kdybych nenapsala "Přijde mi, že...", ale třeba jen "Severští autoři mají jen detektivky", tak byste mohla napsat "Mají i jinou literaturu.", ale napsala jsem to jako svůj názor a za tím si stojím. Najednou jste začala rýpat do toho, jak jsou čtenáři moc líní a kde co všechno. Mimochodem, kdybyste se vrátila na začátek toho, co jsem psala, tak moje první zpráva zde byla se zmíněním Dětí z Bullerbynu.

03.01.2017


5. kniha od severského autora

siena, Mermaida: K jakékoliv detektivce/krimi přistupuji s despektem. Nicméně vážení, já jsem našla i knihy, které nejsou tohoto žánru, takže jmenovitě přímo mně doporučovat nemusíte... Se sienou jsme se nejspíše nepochopily už na začátku a zvrhlo se to v něco úplně jiného.

02.01.2017


5. kniha od severského autora

siena: Koukala jsem jak na norské, tak na švédské a finské autory. Řazení ani nevím upřímně, jaké jsem měla, protože v severské literatuře se nevyznám, takže spousta těch jmen mi nic neřekne a mohu je mít seřazené jak chci. Rozhodně jsem si neklikla na 3 autory v celé zemi, ale proklikávala jsem toho docela dost a četla jsem si i anotace knih. Bohužel i v současné době je vidět všude okolo nás "nejlepší severská detektivka" a "vychází nová severská detektivka" a podobně. Když vlezu do knihkupectví a zeptám se náhodného prodavače, jestli mi doporučí něco ze severské literatury, nejspíš skončí u Nesba a tím to ukončí. Mám zkušenosti z knihkupectví a bohužel tamní zaměstnanci se ve většině případů v knihách nevyznají. Proto nejradši jezdím do jednoho zapadlého antikvariátu v Praze, kde se pán člověku věnuje klidně hodinu a snaží se mu něco doporučit, případně doporučit vhodný dárek pro mamku/tátu/dědu, ale zaměřuje se především na českou literaturu. A jak jsem psala o kousek výše, ke každému bodu si vypisuji pár knih, abych měla v průběhu roku alespoň nějaký přehled, ale pokud mě něco překvapí v knihkupectví, udělám změnu. Já třeba budu číst i bez nějaké čtenářské výzvy - za rok 2016 jsem začala myslím v září nebo říjnu a nesplnila jsem 6 knih. Protože jsem jen četla knihy, které už nikam nezapadaly, případně zapadly do bodu, který už jsem měla vyplněný. Takže lenost a podobné zde můžete předhazovat jiným.

30.12.2016


5. kniha od severského autora

siena: Ano, já vím, jak hledat zde severské autory... Ale nechci proklikávat úplně všechny a bohužel ti autoři, na které jsem klikla, měli převážně detektivky.

30.12.2016


5. kniha od severského autora

Hebrey: Mně přijde, že ti severští mají teď jen detektivky a podobně... Ale píšu si do jednoho dokumentu ke každému bodu 3-5 knih, ze kterých si pak vyberu a našla jsem i něco, co by mělo být úplně jiné. :)

30.12.2016


6. kniha, jejíž děj se odehrává v Praze

M. Kundera - Život je jinde :)

29.12.2016


5. kniha od severského autora

Astrid Lidgrenová - Děti z Bullerbynu :) Zavzpomínáme na dětství :)

29.12.2016