Melisandra Melisandra diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Myslím ze se mi ještě vybavilo ( nevím nestli to není z jiné knihy) chlapcuv otec se ztratí a je nezvěstný matka je slabá a hodně času tráví v pokoji kde na stropě jsou žluté kameny. Nekončí otce najdou jak “pracuje” pro vládce pomoci těch kamenů. Taky se mi vybavuje scéna jak chlapec s tím strýcem ( dedou) jedou výtahem který se utrhne a lev drápy ten výtah zbrzdi.

04.10.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Tatjana1737: ne ne zlatý kompas to není. Ale dekuju.

03.10.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj kdysi jsem četla knížku: všichni lidé žili v jednom ohromnem asi zámku jednotlivá patra obývaly různé kasty. Hlavní hrdina byl kluk. V určitém veku si měl v nějaké asi jiné dimenzi vybrat nějakého jakoby démona společníka. Jeho strýc měl lva a byl degradován do nějaké nižší kasty. Víc si moc nepamatuju. Říká vám to něco?? Moc děkuji

03.10.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj před lety když jsem byla ještě dítě jsem četla fantasy knihu. Vůbec jí teď nikde nemůžu najít a samozřejmě si vzpomenout jak se kniha jmenuje. Zkusím Vám popsat děj možná to někomu z Vás něco řekne. :) Hlavní postavou byl muž (detektiv?) který když potřeboval s něčím pomoct nakreslil na zem kruh a vyvolal démona. Myslím že kniha měla více dílů a v jenom díle, který se odehrával v Praze bojovali proti golemovi.
Vím že ten popis je dost chabý. Budu ráda za každý návrh knihy která by to mohla být. :)

08.10.2017