MayaBu MayaBu diskuze

☰ menu

Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě si plním poslední zbývající políčko letošní Čtenářské výzvy a to právě knihu s vánoční tématikou. Vybrala jsem si Dash & Lily - Kniha přání (napsali Rachel Cohnová a David Levithan) a zatím je to milá a občas i vtipná knížka odehrávající se ve vánočním New Yorku. Zatímco Lily Vánoce miluje, Dash je příliš v lásce nemá a jejich společné dopisování je hlavně o těchto svátcích.

Zůstaňme tedy v New Yorku. Čte někdo knihu odehrávající se v tomto velkoměstě?

25.12.2018


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě čtu Stavitele mostů (https://www.databazeknih.cz/knihy/velke-stoleti-stavitele-mostu-191867), kde se jedna ze dvou hlavních dějových linií odehrává v Německé východní Africe. Tam se vydává Oscar Lauritzen a probíjí se tamními pralesy, kterými bude vedena železnice. Právě v pralese několikrát bojuje o život a nakonec tamtéž najde také svou lásku...

Pokračuje čtenář, v jehož knize hrají nějakou roli Vánoce a nebo se její významná část v době těchto svátků odehrává.

17.12.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě čtu detektivku od Roberta Galbraitha - Hedvábník. Cormoran Strike v ní hledá zmizelého spisovatele. A dá se říct, že ho i najde...

Hedvábník se odehrává v Londýně, takže co takhle se podívat i do jiného evropského města? Pokračuje čtenář, jehož kniha se odehrává (alespoň zčásti) v Paříži.

19.03.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Právě jsem se pustila do knihy Lituji, minuli jsme přistávací dráhu
http://www.databazeknih.cz/knihy/lituji-minuli-jsme-pristavaci-drahu-127787
A směju se od první stránky v jednom kuse :)

"Během letu PanAm z Frankfurtu do Berlína nám mladá stevardka oznámila: "Dámy a pánové, zakrátko přistaneme v Berlíně. Prosím, uveďte sedadla do základní polohy a sklapněte zobák." Když se všichni cestující hlasitě rozchechtali, rychle se opravila: "...ech, sklapněte stolky."

Kniha je podobných (reálných!) perliček z letišť nebo letadel plná, vřele doporučuji na zvednutí nálady :)

A co se trochu odpoutat od Země, když už jsem u toho létání? Pokračuje čtenář, jehož kniha se odehrává (alespoň z části) na jiné planetě.

27.12.2016


Kniha s číslem v názvu

Devadesátka pokračuje-Foglar

03.01.2016


Kniha od veřejně známé osobnosti (ne spisovatele)

Girl online od Zoe Sugg

03.01.2016