Lastodont Lastodont diskuze

☰ menu

Prosím o opravu

Tak Černý šíp od Ingrid Parkerové v seznamu bezplatných e-knih už má odkaz, ale stahuje se stejnojmenná knížka od Roberta Stevensona.
https://www.databazeknih.cz/knihy/tajuplne-pribehy-ze-stareho-japonska-cerny-sip-80658
Kenilworth má odkaz na e-knihu správný.

19.06.2023


Prosím o opravu

Dobré popoledne. Nefungují odkazy na nejnovější elektronické knihy zdarma (například Cesta kolem světa za 80 dní, Černý šíp nebo Kenilworth): https://www.databazeknih.cz/eknihy-zdarma-ke-stazeni?orderBy=lu&genreId=&pageNumber=1

19.06.2023


Editor generující mobi/epub

Ad jana14: Autorská práva platí jen pro zveřejňování. Pokud to chcete používat jen pro sebe, tak si klidně můžete udělat jakoukoliv kopii, třeba z papíru do PDF nebo epub. Vystavit takovou kopii ke stahování nesmíte. Poskytnout takovou kopii kamarádovi nebo kamarádům už je poněkud na hraně. https://www.mka-nosko.cz/posts/novelizovany-autorsky-zakon-a-kopirovani-pro-osobni-potrebu/

05.05.2022


Editor generující mobi/epub

Tak už jsem na to asi přišel. Od jisté doby není WYSIWYG editor součástí programu Sigil. Takže Sigil si člověk musí nainstalovat a k tomu si musí nainstalovat ještě externí WYSIWYG editor PageEdit, který si stáhne na témže webu jako Sigil. A v tom Sigilu si musí nastavit cestu k PageEdit.exe.

26.04.2022


Editor generující mobi/epub

Díky moc za obě odpovědi. Mám Calibre (3.48.0, novější prý nefungují na Windows 7), zkoušel jsem i Sigil (1.9.2). Ale nevidím tam, jak editovat WYSIWYG. Já tam vidím jen okno, kde se musím hrabat v kódu. Mám tam sice okno náhledu, ale tam nemohu nic psát ani mazat.
Jestliže mohu v jednom či druhém programu editovat WYSIWYG, tak mi, prosím, prozraďte, jak se přepnu z editace kódu na editaci WYSIWYG.

26.04.2022


Editor generující mobi/epub

Rád bych si vytvořil nějakou e-knihu ve formátu mobi nebo epub, ale aby to bylo uděláno pořádně, tedy nadpisy aby měly větší písmo, aby nová kapitola začínala na nové stránce, aby tam byla obálka (obrázek), aby to umělo poznámky pod čarou nebo na konci dokumentu atp. Chtěl bych, aby to byl WYSIWYG editor, abych nemusel znát podrobně xhtml, css atp.
Editor nemusí umět editovat existující mobi nebo epub soubory, může mít svůj vlastní formát, ale musí umět správně generovat mobi nebo epub formát. A rád bych, aby ten nástroj byl bezplatný. Čili chci něco jako gimp na obrázky, který má vlastní xcf formát, ale umí generovat standardní png nebo jpg soubory.
Existuje takový editor na tvorbu e-knih?

26.04.2022


Prosím o opravu

U jiných knížek jsem neměl problém najít vydání, která jsem četl (zpravidla jsem četl vydání ze 60. a 70. let). Jen u této ten problém byl. Já se nezlobím, že byl můj pokus o přidání vydání odmítnut, jen jsem se prostě snažil dopátrat, v čem jsem udělal chybu, když mi vyhledávač dané vydání nenabídl. Jako nováček předpokládám, že je chyba u mne, nikoliv v systému.

13.04.2022


Prosím o opravu

Aha, bezva. Tak proč mi vyhledávač toto vydání nenabídl? Když jsem dával jiné knihy do přečtených, tak mi to dávalo na výběr různá vydání. Zde jsem napsal "To by se zvěrolékaři stát nemělo", ale toto vydání se mi ve výsledcích neobjevilo. A přidával jsem to stejně jako jiné knihy.

13.04.2022


Prosím o opravu

Chtěl jsem přidat vydání knihy To by se zvěrolékaři stát nemělo z roku 1978 z nakladatelství Práce, které mi databazeknih.cz nenabízí. Dal jsem i odkaz na konkrétní stránku na nkp.cz, ale dostal jsem oznámení: "S nejvyšší pravděpodobností nesplňovala podmínky pro vložení, nebo zde již byla a vy jste ji vložili duplicitně."
A já tedy nevím, co jsem udělal špatně nebo v čem je problém. Jestli jsem opomněl něco vyplnit, nebo jestli už tady toto vydání skutečně je (ale nevidím ho). Prý se mám zeptat zde, v diskusi.

13.04.2022