Katerina.Gabrie Katerina.Gabrie diskuze

☰ menu

20. Kniha, která nesplňuje ani jedno z předešlých témat letošní výzvy

Super, já už našla :) Pohřeb tam není, jen vzpomínková mše nebo tak něco - uf :)
https://www.databazeknih.cz/knihy/cal-mcgill-zlovestne-vlny-371629

29.01.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Naki: To bude Martin Macek Cabicar asi...

02.12.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2019

Ainyska - mluvíte mi ze srdce :) Trochu nadhledu by to chtělo, já jsem ráda, že jsou staré otevřené, a inspiruju se. Nemám moc čas číst, respektive, číst to, co padne do výzev, ale když už něco přečtu, tak se podívám, jestli mi to někam štymuje.
A některé body mě vyloženě přivedly k tomu, po čem bych určitě nesáhla, a bylo to moc fajn.

25.08.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2019

Přesně tak, nevidím na tom nic ble, taky doplňující staré a baví mě to.

18.05.2019


Zamykání a archivace témat v diskuzích

Mně třeba vadí nepřehlednost v tom, co (zřejmě) nazýváte vláky...
Např. vlákno (pro mě téma) "pátrám po knize Knihy, po kterých pátrám - poraďte - pro mě je spíš téma, než vlákno. Když napíšu příspěvek, úplně se ztratí, kdo zakládá nové "vlákno" (tak, jak to bývá na běžných diskuzích) a kdo odpovídá na ten můj příspěvek....je to všechno v řadě za sebou.
Moc bych uvítala, kdyby se to dalo řadit opravdu podle vláken (tzn. příspěvek a reakce na něj) a ne pouze podle času, hodně by to zpřehlednilo diskuzi -nebo to jde nastavit a já to neumím? Úplně upřímně, tohle mě od používání diskuze odrazuje, ačkoliv bych se jinak zapojila ráda.

15.03.2019


Obecně o Čtenářské výzvě 2019

Ty jo, za 20 dní 25 knih není takový výkon...já jsem na škole přečetla klidně 2 knihy za odpoledne. Někdo je prostě fakt čtenář, a čte rychle :) Teď už tolik času nemám, ale nějaké lehčí knihy klidně 2 za den dám... A klidně můžou být kvalitní.
Zase se často ke knihám vracím, takže jsou některé, které mám přečtené třeba i 10x...každý je jiný a nemá smysl soudit.

10.03.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím všechny, opět se pokouším pátrat po knize, kterou jsem četla jako dítě u babička...o Lucii, která musela upíjet noci. Byla netrpělivá, a jednou upila moc a zčernala...musela potom zase zesvětlat tím, že prokazovala trpělivost..
Vím, že ke konci maličko selhala, byl tam tuším taky nějaký trpaslík či tak, který tam hrál roli. Už ji marně sháním několik let, moc ráda bych si ji znovu přečetla.
Bohužel babiččiny knihy skončily převážně v kontejneru, když ji rodina tenkrát stěhovala...

25.12.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahojte, pátrám po jméně autora (autorky) detektivek z amerického prostředí, jejichž hrdinkou je žena indiánského původu, která pomáhá lidem zmizet - změnit identitu.

Dál po jméně knihy nebo autora detektivek z prostředí Anglie, jejichž hrdinkou je doktorka-patoložka. V jedné z nich hrál při vyřešení roli jakýsi druh břečťanu.

Kdo pomůže? :) Děkuju

24.10.2017


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

pochodvestinu
urco jsem to cetla taky, a ja myslim, jestli to nebyla nejaka Foglarovka. Jista si ale nejsem.

20.01.2017


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Lucissia - ano, bylo, odpoved tam prave nebyla...zkousim znovu...psala jsem i autorce puvodniho prispvevku, zda dostala odpoved. Moc moc rada bych tu knihu nasla, byla to opravu napadita a neotrela pohadka....dam kdyztak vedet ;)

15.12.2016


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravim vsechny, hledam (detskou) knizku o Lucii, ktera kazdy rok musela upijet noci, ale byla vztekla a netrpeliva, tak jednou upila moc a zmodrala...potom svou trpelivosti musela dokazat, ze si zaslouzi puvodni barvu...cetla jsem ji kdysi jako mala u me babicky, bohuzel kniha se ztratila a ja vubec nevim ani nazev, ani autora, ani to, jak mela vypadat. Jsem rocnik 78, musela jsem to cist nekdy v druhe pulce 80tek, ale uz tehdy myslim byla starsi, rozhodne ne nova.
Diky za kazdy tip !

13.12.2016