Jack Bauer Jack Bauer diskuze

☰ menu

Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Belisima Algor dle vašeho doporučení a dle vysokého hodnocení ostatních čtenářů jsem si zařadil mezi knihy, které si chci přečíst. Doufám, že zas nenaletím a bude se mi to líbit, pokud ne, tak dám třeba odpad ať se vám to líbí nebo ne. Ale kdy se k ni dostanu nevím, stále vycházejí nové a nové knihy a nestíhám číst, nevím, kterou dřív. Na Algor se hodně těším, snad nezklame.

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Ještě bych doporučil Nonstop od Briana Aldisse a Akce soudný den od Sydneyho Sheldona

a teď k té Duně: Kniha ani film se mi nelíbili, možná nové zfilmování bude lepší, rád se podívám. Dunu se Star Wars jako přemrštěnou pohádku nesrovnávám, špatně jsem to vyjádřil, jen jsem ji zmínil jako sci-fi, která se mi nelíbila, nemoh jsem se začíst ať už je myšlenka sebelepší. Rovněž tak Nadace od Asimova, také se mi to děsně nelíbilo ikdyž je kniha vychvalována. Mě se prostě líbí racionální sci-fi a ty jsem doporučil a do té nepatří fantasy ani Star Wars. Dunu jsem zmínil jen proto, že se mi nelíbila, ale uznávám, že to špatně vyznělo jakobych ji srovnával se SW či přemrštěnou pohádku.

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

tsal. ok beru vás za slovo, možná jsem se špatně vyjádřil nebo jste mě nepochopil/a , ale mě je to fuk. U mě je sci-fi pouze ta reálná a ostatní hlavně fantasy nepovažuji za scifi. Samozřejmě jsou i jiné sci-fi ( ty nereálné, přemrštěné) , to nikde nepopírám, jen je nemám rád a snažil se doporučit jen ty věrohodné, kapišto?

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

tsal Mimochodem o žánrech a jejich fungování jste začal/a vykládat vy ne já, já až po vás. Ale beru to s humorem, je mi to fuk. Doporučil jsem pár knih a jak se diskuse krásně rozjela...:)
Ale snad už to stačí, jde o doporučené knihy a ne o hádání se, nemám potřebu diskutovat.
Loučím se a moje doporučené knihy číst nemusíte, já je nikomu nevnucuji mě se líbí Ráma někomu zas Duna.

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Ok, máte pravdu, už mě neřešte, mě je to celkem jedno, já jen doporučil dle svého názoru, ostatní mě nezajímá. To neznamená, že když nemám rád fantasy nebo komikśy, že je haním nebo nedoporučuji. Jen to není má parketa, ikdyž je to třeba pěkně napsané či zfilmované.
Já doporučil pouze reálnou sci-fi, tak jsem pochopil nadpis a na fantasy a jiné by mělo být jiné vlákno. Ale ják píši, je mi to jedno, nepotřebuji se obhajovat, je to můj názor na sci-fi a končím s diskuzí. Bez uražení, s humorem....

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

tsal: Ano, vím že vědeckofantastická literatura je prostě český název pro science fiction a má různé podžánry, já jen chci vyjádřit, že mám rád pouze věrohodnou sci-fi o které se výše zmiňuji a tu jsem také jako sci-fi doporučil. Na sci-fiPODŽÁNRY by mělo být jiné vlákno. Já vlastně reagoval na nejlepší SCI-FI (tu věrohodnou) co jsem kdy četl. To je u mě pravá sci-fi.
A třeba jen pouze u mě. A šmitec :)

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Nadpis zněl: Doporučte nejlepší sci-fi, co jste kdy četli, což jsem se snažil udělat. Dle mého názoru je to Ráma ( první čtyři ), a ostatní knihy od A.C. Clarka. Duna se mě prostě nelíbila ani jako kniha ani jako film. Ale to je pouze můj názor na Dunu, nikde nepíši, že ji nemáte číst, pokud se vám líbí. A fantasy neřadím do sci-fi, ale do pohádek., to mě nikdo nerozmluví.
Copak třeba Pán prstenů je sci-fi? Na Star Wars se mi líbí pouze , že je to ze sci-fi prostředí, vizuální stránka filmu, ale jinak je to pohádka. Dnes už je sci-fi pomalu vše, i komiks ( Superman), já považuji za sci-fi pouze tu reálnou, věrohodnou typu Marťan , Měsíční prach...a takouvou sci-fi dle nadpisu jsem doporučil. Prostě klasickou věrohodnou sci-fi typu Blízká setkání třetího druhu (film) Takhle jsem byl ve sci-fi literatuře a filmů vychován, VĚDECKOfantastický...! Fantasy je fantasy - pohádka. Na ostatní by mělo být jiné vlákno.

27.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

smazenáryba Asi jsem se špatně vyjádřil, nezatracuji žádný žánr, jen by se mělo rozlišovat mezi klasickou sci-fi (dříve se jí říkalo vědeckofantastická) a fantasy, což neřadím mezi sci-fi, ale spíše do říše pohádek. Star Wars je pěkná pohádka, která se mi dříve také líbila, Duna ne, ale do sci-fi bych ji nezařazoval tak jako Harryho Poterra. Prostě mám rád věrohodnou sci-fi a takovou jsem chtěl doporučit.

27.08.2019


Je mazání příspěvků a vláken moderátory spravedlivé?

Naias, díky za rychlou odpověd.

25.08.2019


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Nejlepší sci-fi co jsem četl jsou ty od A.C.Clarka, doporučuji první čtyři série Rámy. Věrohodné a ne přemrštěné pohádky typu Star Wars, Duna a pod. Harry Potter jako sci-fi? To nemyslíte vážně? Dále bych doporučil Kořist, Koule, Marťan .

25.08.2019


Knihy, které rozbrečí

Tati, prosím, ne a Nikdo tě nemá rád....
a to jsem si myslel, že snesu všechno

24.11.2013