Desire_Lydon Desire_Lydon diskuze

☰ menu

Nejdražší propadák

Četla jsem všechny 3 příspěvky několikrát, ale stejně mi přijde, že tady ty knihy nějak hodnotíte, i když jste je nečetla. Aby bylo jasné, nechci se hádat...

13.12.2014


Nejdražší propadák

Ačkoliv jsem ani jednu knihu nečetla, souhlasím s Alisce -_-

12.12.2014


Série u knih

Abych pravdu řekla, moc takových knih neznám. Kniha Hlaf bad/Napůl zlý je psána z mužského pohledu, fantasy to je a nějaká romantika by se v ní také našla. Není to žádný "tvajlajt", má spíš blíže k thrilleru :)
Snad jsem byla alespoň trochu nápomocná :)

09.09.2014


Nenudí vás ještě?

Popravdě, já taky ne, tolik klioidních knih jsem nečetla. Snažím se jim vyhýbat co to jde...

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

Raději v poště, tady jenom o tématu, abychom nebyli za ignoranty :D

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

Jo, je to ono :)
mezer: jasně že jo, proč by jsi nemohl? :)

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

Marthas: Souhlasím :D Jo a ještě mně neoslovila kniha Jonas od Eden Maguire, abychom nebyli úplně mimo téma :)

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

Jasně, chápu :D

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

I v předchozím, první díly HP byly vydány už ve 20. století :D

25.08.2014


Nenudí vás ještě?

Nahodou, to je hodne dobry napad! Za mne Pad od Lauren Kate a Objetí od Jessici Shirvington. Kfybych si jeste na neco vzpomela, urcite to sem napisu :)

24.08.2014


Nenudí vás ještě?

Mezer: Az si prectes nekterou z tech slatanin urcenou hlavne pro divci publikum, tak se budes na Harryho divat jinak, to mi ver :D

24.08.2014


Nenudí vás ještě?

To je pravda, i kdyz Harry Potter patri take k tem "prukopnikum"

24.08.2014


Nenudí vás ještě?

Pro každéo je klišé něco jiného. Mně například vůbec neoslovil Pád, zaprvé mi přijde tato kniha dost nedomyšlená, nelogická a styl psaní je značně nezáživný a nudný. Naopak se mi hodně líbila Den co den, Prozření Mary Dyerové, série Modrá krev, Hunger games, Loď mezi hvězdami, Vampýrská akademie, Střípky duší, Divergence... ano, přiznávám, některé z nich v sobě to klišé také mají, ale prostě se mi líbily. Co se líbí mně se nemusí líbit někomu jinému, že jo. Zkrátka mně knihy s podobnou anotací, jako mají jiného knihz, dost odrazují.

23.08.2014


Nenudí vás ještě?

Marthas: Já chápu, co tím chceš říct. Rose mi přijde jako ta z lepších hrdinek a Vampýrská akademie je jedna z těch lepší YA sérií. Vampýrská akademie je něčím jedinečná, možná je to tím stylem psaní, nevím, každopádně slyším skoro ze všech stran pozitivní ohlasy. Jenže každá kniha je jiná a mně osobně neosloví ty knihy, které K.M. popisovala v prvním příspěvku. Ani anotace tohoto typu mně nepřesvědčí, abych si knihu vůbec přečetla. Možná až budu mít dlouho chvíli, tak sáhnu po těch klišoidních YA knihách, ale zatím je na světě mnohem více zajímavých knih, které čekají, až si je přečtu. Všechno je ale věc názoru, 100 lidí, 100 chutí. To bychom museli probírat každou knihu zvlášť a to by určitě nešlo. Každý máme tendenci bránit svou oblíbenou knihu zuby nehty, ale někdy je asi potřeba podívat se na to objektivně. Tvé názory ti samozřejmně neberu, jak už jsem řekla výše, je to věk názoru, vkusu a tak dále.

23.08.2014


Nenudí vás ještě?

Jo, nudi. Mam rada takovy zanr (= young adult), ale musim uznat, ze nektera neustale se opakujici klise jsou strasna. Presne to, co popisuje K.M. Tolkiena jsem (!) jeste necetla, i kdyz ma tata doma vsechny jeho knihy, za coz se stydim a v nejblizsi dobe to planuju napravit. Ale ne vsechny knihy jsou takove, ne vsechny knihy jsou spatne. Proto se musite naucit si knihy vybirat a nezrat vsechno, co ma nalepku bestseller. Treba dodnes nechapu, jak se mohlo stat Stmivani bestsellerem, protoze jsou i mnohem lepsi knihy z tohoto zanru, ktere by si zaslouzily vice publicity. Na druhou stranu, pred par lety byla Meyerova prukopnici a pak ji ostatni, at uz dobri ci horsi spisovatele, zacali napodobovat a jsme zase tam, kde jsme byli.

21.08.2014


Knihovna

Do knihovny chodím pravidelně a odnáším si 4 nebo 5 knih, vyjímečně i víc :)

24.06.2013


Co všechno používáte jako záložku?

Co se najde :D Pokud nemusím knihu nikam přenášet a zůstává na stole a já nemám zrovna po ruce záložku, tak mobilem, zrcátkem, řasenkou, propisnkou, kapesníkama, , příkladama z fyziky... zkrátka čímkoliv, co se najde :D Jinak normálně používám doklad z knihovny nebo nějaký kousek papírku :)

18.06.2013


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Záleží na tom, kolik mám času a jak moc mě knihy baví...průměrně asi 5 za měsíc

01.05.2013