BookJet BookJet diskuze

☰ menu

Půjčování e-knih v knihovnách. Vyzkoušeli jste?

Nedavno jsem se zaregistrovala v Jihoceske vedecke knihovne a v katalogu mi nabidli i vypujcku el. knizky. Na iphonu mi cteni teda moc neslo a taky jsem si nebyla schopna vybrat, teda nic z nabidky me moc neokouzlilo. Ale slysela jsem, ze uz to rozjela i knihovna v Tabore, Sedlcanech nebo v Kladne. Nemate nekdo taky zkusenost?

15.07.2014


Co vás u knížek dokáže naštvat?

Rekla bych, ze casem se cteni rozdeli na cteni venku (pohodlnejsi/vyhodnejsi je v tomto pripade ekniha na ctecce) a cteni doma (tu se hodi vic papirova kniha). Prijde mi, ze osobne se mi lepe drzi klasicka knizka nez ctecka s eknihou, ale to plati jen do urcite tloustky. Moznosti ctecky a mnozstvi eknih, ktere tim padem s sebou mam mne zase nuti vic cist. Proste v nektere situaci na vybrane typy knih je lepe mit tistenou verzi a v jine zase eknihu. Mohou v klidu existovat spolecne :-) Nevidim duvod, proc jednu nebo druhou definitivne rusit nebo zavrhovat.

10.07.2013


Knihovna

Pujcuju si tak max 2 az 3 podle toho, jak jsou tluste. Driv jsem jich brala vzdycky vic a pak se smutne divala, ze je jeste nemam prectene a uz je musim vratit :-(

03.07.2013


Taky nosíte knihy, případně čtečky, všude s sebou?

Porad jeste nosim papirove knizky, vsude kam jdu. Obcas je to dost tezke, kdyz jsou tluste a v te chvili chapu lidi, co si porazuji ctecku.

28.06.2013


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Asi zalezi, jak moc clovek cte. Kdybych si mela vsechno jen kupovat, at uz v eshopu nebo v normalnim knihkupectvi, nevydelavala bych na nic jineho. Jsem rada, ze obcas muzu usetrit v knihovne :)

26.06.2013


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

A co knihovna? Chodili byste si pujcovat eknizky do knihovny, kdyby vam je nabizela zadarmo (teda musi mit clovek prukazku)? Mozna, ze knihovny uplne umrou, kdyz se do elektronickeho sveta nezapoji :-( Cim dal vic lidi ma nejakou ctecku.

26.06.2013