Afilada Afilada diskuze

☰ menu

Nejlepší/nejhorší erotické romány?

Doporučuji český objev v rámci "oboru" - Hana Lundiaková se svými knížkami, jsem čím dál více nadšený. Začal jsem "Černým Klarusem" a nyní se s potěšením začítám do "Co je ti do toho".

16.04.2021


Mnichovská zrada

Sputniku, nebudu dále kontaminovat zdejší stránky vyjmenováváním ruských zločinů/agresí proti Ukrajině (počínaje 2014), tedy proti zemi, jejíž hranice se Kreml zavázal společně s USA a GB garantovat (1994). Kreml navíc obdržel od USA a GB 2 miliardy dolarů na likvidaci ukrajinských jaderných zbraní. Když Kreml likvidaci dokončil, tak zbaběle zaútočil na již bezbrannou Ukrajinu. Hledejte sám, nejen na webu, ale i v knihách a časopisech, detailů najdete dost. Kdybych je zde psal já, nebudete jim věřit. Přeji Vám pevné zdraví a pozitivního ducha.

15.04.2021


Mnichovská zrada

Podstata problému je kremelská okupace východu Ukrajiny (2014). Kreml sám sobě šlape po štěstí, je mi Rusů líto. Je to přes kopírák stejné, jako nacistický zábor Sudet, bohužel.

13.04.2021


Mnichovská zrada

Pane Kapis, vaše tvrzení "..všichni s Rusama spolupracují jak o život, jen u nás je to ohrožení národní bezpečnosti. Merkelová je u Putina častěji, než průměrný Čech na chatě...." nejsou pravdivá. Kreml se díky agresi vůči východu Ukrajiny (2014) dostal do mezinárodní izolace, vůči jednotlivým osobám spojeným s agresí uvalil takřka celý svět na tyto osoby sankce, které trvají. Pokud nyní dojde k dalšímu stupňování kremelské agrese vůči Ukrajině, tak budou sankce zpřísněny, věřte, že i ty německé. Pokud jde o pobyt nás Čechů na chatě, tak tam obvykle jezdíme skoro každý víkend. Pokud se nepletu, tak naposledy se paní Merkelová setkala s V.V.Putinem dne 2.5.2017 v Soči, po dvouleté přestávce.

13.04.2021


Mnichovská zrada

Vestičko, Vy zřejmě vůbec nechápete, jak fungují mnohonárodnostní demokratické státy. Ve Švýcarsku můžete mluvit německy, francouzsky, italsky či žvatlat od každého něco, přesto jste Švýcar, nikoliv Němec/Ital/Francouz. Takovým mnohonárodnostním státem jsme byli i my Československo před válkou, hovořili jsme česky, německy, slovensky, maďarsky, polsky, rusínsky, romsky a nebo jsme si jazyky všelijak míchali. A i dnes v Německu jsou spolkové státy, němčina každého spolkového státu či oblasti je trochu jiná, stejně jako je jiná němčina rakouská či němčina v severní Itálii. Severní Ital mluví tamní němčinou, ale je to Ital, papírově i ve svém srdci......

26.03.2021


Mnichovská zrada

Pane Sputniku V, "slovanským" kecům Kremlu od okupace východu Ukrajiny (2014) nevěřím ani slovo. Normální Rus, pokud tedy není zasažen putinovskou propagandou, je docela fajn.

26.03.2021


Mnichovská zrada

Vestičko, mateřský jazyk, to je historický nános, rozhodně se necítím býti nějak spřízněn s východem či s Ruskem. Než sem přišla invaze z východu (cca 7. století), tak jsme slovansky nemluvili, byli jsme Keltové, velká část z nás před Slovany utekla a osídlila Bavorsko. Naši předkové (i moji) ještě počátkem 19. století převážně hovořili německy, přesto rozhodně nejsme Němci, definuji se jako Čech. Stejně tak třeba Bolívijci, Peruánci či Uruguayci hovoří španělsky a přesto nemohou a nebudou skákat tak, jak Madrid píská. Pokud jde o "nikdy" zradu Ruska, tak si dovoluji připomenout r. 1760, kdy jsme společně s Rusy dobyli (a bohužel i vyplenili) Berlín (!), neboť nám Rusové slíbili, že nám pomohou s navrácením Prusy uchváceného Slezska pod českou korunu. Ale nestalo se, Rusové se shlédli v pruském militarismu a na nás se vykašlali. A 21.8.1968, to si nic nepamatujete?

26.03.2021


Mnichovská zrada

Pane Sputniku V, jsem názoru, že velká část Sovětů/Rusů nebyli a nejsou Slované. Jsme promíchaní, jak v Česku, tak samozřejmě i v Rusku. Dovoluji si připomenout K.H.Borovského, když se v r. 1844 (!) vrátil z Ruska, tak napsal: "Rusové rádi vše ruské prohlašují za slovanské, aby pak mohli vše slovanské prohlásit za ruské." Dle mého názoru svatá pravda. Pokud nehodláte reagovat/argumentovat, tak sem prosím nepište, děkuji.

25.03.2021


Mnichovská zrada

Vestičko, připomínek okupace 15.3.1939 byla i letos plná média. A večer na ČT šel film o okupaci a 2.sv.válce. Kdo nechce vidět, tak samozřejmě nevidí.

18.03.2021


Nakladatelství v krizi?

Chodím do Luxoru na Václavském nám. v Praze. Mám o něj obavy. Část prodejní plochy knih už vyklidili a začali tam prodávat keramiku a všelijaké snad umělecké cetky.
Teď už je úplně zavřeno.
Hned jak otevřou, půjdu si tam nějakou knihu koupit.
Doufám, že nedopadnou jako nádherné knihkupectví Kanzelsberger na Můstku, dnes je tam rakouská banka RB.
Taktéž bohužel zaniklo knihkupectví na rohu Štěpánské a Václ. nám, dnes tam připravují kavárnu Strabucks...........

06.11.2020


Mnichovská zrada

Vestička: "Putin je záruka míru, Krym je ruský."
Vestičko, bohužel ani jedno, ani druhé. Chápu, že multikulturní RF (přímo těhotná vnitřními rozpory) potřebuje pevného "cara", ale řešit separatistické tendence Čečny raketami, tanky a bombardéry (cca 600 tis. obětí občanů RF), to není mírové řešení.
A Krym + východ Ukrajiny, to je mezinárodní krádež, zloděj je Kreml.
Čtěte prosím knihy o Putinovi, i ty ruské, doporučuji.

14.10.2020


Mnichovská zrada

Vestička
za celosvětový (nejen EU) tlak na Rusko si Kreml může sám, neměl porušovat hranice východní Ukrajiny (2014). A nejde o tlak na Rusko, ale o tlak na jednotlivé osoby, které jsou odpovědné za agresi vůči Ukrajině, osoby odpovědné za používání mezinárodně zakázané chemikálie a pod.
V r. 1936 nacisté zabrali Porýní, svět nehnul prstem.
v r. 2014 Kreml zabral východ Ukrajiny, tvářit se, že se nic nestalo, to by bylo opakováním strašné chyby z r. 1936.
ps - s agresorem se nemůžeme integrovat, ani na bázi "Slovanství", ani náhodou.
Závěr: knihy o Putinovi a Rusku jsou velmi důležitá četba.

13.10.2020


Mnichovská zrada

ijcro
Byli to skutečně naši čeští Němci, byli jsme to my sami. Žili jsme zde společně cca 600 let, v souladu i se střídavými potížemi, německy hovořící tvořili cca 30% československé populace, měli československou státní příslušnost.
Např. Ferdinand Porsche založil VW ještě jako československý občan (!). I ve Švýcarsku žijí "Němci", a identifikují se především jako Švýcaři, byť hovoří německy, taktéž tam žijí "Francouzi" a"Italové".
Bohužel my jsme nezvládli (tím míním jak česky, tak německy hovořící Čechoslováky) přechod z Rakouska Uherska do Československa. U našich německy hovořících občanů se ještě přidala hořkost z prohrané války (1.sv.), odstřihnutí od Vídně a zejména skutečnost, že němčina už nebyl 100% úřední jazyk.
Ve Švýcarsku jsou 3 úřední jazyky - francouzština, italština, němčina.
Silná orientace na Říši přišla u našich Němců až v roce 1935.

12.10.2020


Nejlepší/nejhorší erotické romány?

"50 odstínů" považuji za marketingový podvod, nuda bez erotiky.
Naopak "Pod střechami Paříže" doporučuji, mnozí/mnohé se budou červenat.

12.10.2020


Mnichovská zrada

Vůbec nebráním tehdejší představitele Francie a Británie, zradili nás v Mnichově, o tom není pochyb. Ale přiznejme si, že ani my jsme se předtím nechovali jako 100% Mirkové Dušínové a tím jsme jim na zradu do určité míry nahráli.
Tak jako nás za Rakouska - Uherska (mírně) utlačovala Vídeň, tak my Češi jsme za první republiky (mírně) utlačovali naše Němce, Slováky, Poláky a Maďary. Nenastolili jsme plnou demokracii, když v roce 1935 vyhrál Konrád Henlain československé parlamentní volby (!), tak jsme udělali všechno proto, aby se nestal premiérem. A on tehdy nebyl úplně pro Berlín a Říší, nicméně tím, že jsme mu nedali šanci pokusit se sestavit československou vládu, tak se radikalizoval a sudetští Němci se přiklonili k Říši a k nacismu. Tehdy jsme propásli šanci stát se Švýcarskem. Ta šance už se nebude opakovat. Francie a Británie tehdy nabyly dojmu, že si nedokážeme poradit s národnostní otázkou a že je třeba Sudety přičlenit k Německu. Zaplatili jsme za to krutou cenu.

12.10.2020


Mnichovská zrada

Vestička: "velmi bych si přála jednotnou a samostatnou zahraniční politiku."
Asi Vás zklamu, nic takového neexistovalo, neexistuje a ani existovat nebude. Víte o nějaké mezinárodní situaci v minulosti/přítomnosti, kde by jeden jediný stát měl jednu jedinou a k tomu samostatnou zahraniční politiku?
I takové Švýcarsko muselo dělat za války rozličné až hanebné kompromisy a na tuto politiku nemělo místní obyvatelstvo nijak jednotný názor.
Jsme lidé, tedy (díky bohu) každý trochu jiný. Pokusy "zglachšaltovat" nás do jedné podoby a do jednoho jediného uznávaného názoru vedly/vedou ke katastrofám.

12.10.2020