Mark Lawrence citáty

americká, 1968

Citáty (19)

Celé umění oholit se nožem spočívá v tom pochopení, že to nejde. Trnový císař


Co to znamená být nemrtvý? To je utrpení natažené napříč celou věčností. (Trnový král)


Čas udělá s každým z nás něco jiného. Někoho otupí, jiné zocelí. (Trnový princ)


Jsem to, co jsem. A jestli si myslíte, že bych se měl ze svých činů zodpovídat, tak prosím. Jen do toho. Zkuste mě donutit.


Když se smějeme, je to jen divadlo. Jen navenek. Uvnitř už to nedokážeme. (Trnový císař)


Mám dva metry a zabil jsem víc lidí než cholera. - Jorg Ancrath (Bratři na cestách)


Mnoho lidí v našem světě se na první pohled nezdá být tím, kým doopravdy jsou. Moudrost se často skrývá za přihlouplým úsměvem a statečnost na vás může hledět z uplakaných očí. (Trnový král)


Muži se bojí umírání. Ne smrti, ale umírání. Modlíme se, aby to bylo rychlé, čisté. Naší nejhorší noční můrou je zranění, po kterém budeme trpět celé hodiny, nebo dokonce dny. (Trnový král)


Na světě není otravnějšího zvuku než žvatlání dětského hlasu; a není smutnějšího zvuku než ticho, co po sobě děti zanechají, když odejdou. (Trnový král)


Nakonec nezáleží ani na pravdě, ani na lži. Jen na tom, co cítíme. (Osheimské kolo)


Někteří lidé jsou zrozeni k tomu, aby vás uráželi samotnou svojí existencí. On byl zrozen k tomu, aby svou existencí urážel celý náš svět. (Trnový princ)


Nestal se naším kuchařem proto, že by uměl dobře vařit. Stal se jím prostě proto, že všechno ostatní uměl ještě mnohem hůř. (Trnový princ)


Nikdy jsem se o náboženství moc nezajímal, ale kdo by si nechal ujít kvalitní popravu? (Trnový král)


Nůž je strašidelná věc, když se vám jeho chladné ostří přitiskne ke krku. (Trnový princ)


Pokud se něčeho nemůžeš vzdát, stane se z toho jen zbytečná přítěž (Trnový princ)


Říká se, že čas je nejlepší učitel. To je sice pravda, ale já tu vidím jeden háček. Čas má totiž nepříjemnou vlastnost všechny své studenty dřív nebo později zabít. - Jorg Ancrat, Trnový král


Slíbil jsem Bohu, že jako muž budu lepší, než jsem kdy byl jako chlapec. V téhle souvislosti bych vám ale rád připomněl, že jsem zatraceně dobrý a notorický lhář. (Trnový král)


Válka, přátelé moji, je krásná věc. Něco jiného vám můžou říct leda tak poražení. (Trnový princ)


Žádné zlo neexistuje. Existuje jen láska k předmětům, moci, pohodlí nebo sexu. A to, co je člověk ochotný udělat, aby si tyhle choutky vyplnil. (Trnový princ)